In

Pagi Isnin Yang Kali Ke-2, Berturut2 MENGGERAMKAN!

aku cuba datang ke ofis pada pagi Isnin dengan wajah ceria, bersemangat..

pakaian yang aku pilih, seluar besar Giordano, long tube & long cardigan. of coz la pakai tudung. ko jangan berangan tengok rambut aku...hehe

masa nak hidupkan enjin, Mimy call...update cerita..kesudahannya aku cakap nanti aku call kau balik sebab aku nak drive pergi kerja. tanpa mekap. terhegeh2 pilih baju pagi tadi.

sampai ofis je..boom..boom..boom....kena soal lepas dah bancuh nescafe. nasib..kalau tak mahu kering tekak aku nak jawab semua soalan.

aku cuma jalankan tugas. dan salah satu tugas aku, kalau tenants tak bayar fee, aku akan block access. aku tak boleh block..tentulah. aku kena minta bos sekuriti buat. jika bayaran tak cukup, aku masih lagi block. dan ini arahan. dan aku, kuli...ikut aje.

tapi tenant ni mengadu pada bos....pasal dia dah bayar...tapi kami tak unblock sebab tak cukup. reminder? sendiri mahu ingatla..

kalau tak bayar tol..anda tak boleh lalui highway...kalau duit tak cukup...adakah pengutip duit kat tol tu peduli dengan masalah anda..?

aku dan beberapa orang lagi...tak puas hati sebab macam kami pula bersalah. ayat macam ni.." tak buat kerja, dimarah..dah buat kerja kena marah". " tak ikut arahan dikatakan melawan, ikut arahan pulak, masih tak puas hati"...

seseorang dah fed up. dan aku gelak sebab rasa kelakar. my bos backing tindakan aku..yeay...sebab kami semua semeja masa diberi arahan bersama. aku cuma jalankan tugas.. cuma hari ni rasa kecewa. 

sebab pengadu ialah BFF bos. its just not fair to the other laaa.......then unblock jelah...sebab masing2 dah dapat panggilan except me...kuli bawahan ni..hahahaha. anyway thank my bos sebab backing me...

Related Articles

1 comments:

  1. Adakala kita tak perlukan kemenangan mutlak kerana kita boleh berdiri sendiri tanpa sandaran, tapi bila ada yang sanggup membantu menyokong, alangkah seronok dan rasa dihargai.

    Kemenangan yang manis kata orang.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...