In Hobby

Saidina

main saidina ni kena ada 3 orang at least. baru syok. kalau ada jurubank lagi bagus takdela terkial2 masa bagi gaji dan terima duit cukai. hahahaha..

aku beli kotak permainan ni share dengan adik aku. kat pasaraya Bintang, Ampang..yang dah pun takde sekarang ni..masa tu harganya RM25. jadi share seorang RM12.50.

kemudian mak bagi permainan ni pada anak2 kak Pa. hari raya haji itu hari mereka keluarkan. aku pun join..tapi dah lambat..jadi aku dah kalah dari segi pembelian hartanah, asyik kena bawayr sewa tanah, hotel... aishhhh.. last2 aku ke Melaka..tinggallah budak2 tu main sampai ke sudah kata diorang permainan di tangguhkan. hahah..tah apa2...

dulu2 masa kecik aku sempat main monopoly. best model2 kapal, bangunan dari besi. erm lepas tu tah ke mana. duit pun dollar.
permainan ni ajar aku untuk lebih bijak melabur. yelah sangat..aku tak melabur apa pun...tapi sejak keja dalam bidang hartanah ni banyak juga aku tahu selok-beloknya terutama pasal rental dan parking.

Related Articles

7 comments:

  1. teringat dulu masa kecik2 main monopoli ngan spupu2 lelaki kat kampung.siap bergaduh2.ehehe.

    ReplyDelete
  2. permainan jutawan segera...dulu kecik kecik main menangis tu kalau bankrap..hahaha

    ReplyDelete
  3. suka taw main monopoli...aku kaya....hehe

    ReplyDelete
  4. best kan main ni.teringat dulu2, suka giler main ni.
    tunggu anak2 besar sikit, nanti boleh main ngan anak2 pulak

    ReplyDelete
  5. dah lama x main saidina.. tp dulu, kalau main mesti tension.. sbb selalu jer hampir muflis.. hahahha..

    ReplyDelete
  6. aku selalu jugak menang..kalau main dengan adik, 2-2 otak berkira aje...memang tense jugak. hahah.. kalau main dengan budak2..diorang mesti takut...akekekek

    ReplyDelete
  7. aku suka games ular...kene telan dengan naik tangga, tak pun teng teng2 galah panjang hihihihi very the tradisional kan

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...