In Resipi

Hot Cocoa Recipe That You Can Enjoy At Cheap Price!

Last night i enjoyed drink my hot cocoa. I love hot cocoa. Especially from Starbucks. But i don't have so much money to spent on every night. So i google hot cocoa recipe and i end up with my own version. So,  make it tasty as you like. 


Resipi Minuman Coklat Panas
  1. 2 sudu besar coklat serbuk Hershey's
  2. 2 sudu besar gula perang
  3. 250ml susu GoodDay 
  4. 1 sudu kecil esen vanilla
  5. Sedikit garam
  6. Whipping cream
  7. Sedikit serbuk kayu manis

Garam aku guna garam bukit NEVGEL.
Gula perang yang jenis organik jenama CED.

Memang aku cuba gunakan barang2 organik untuk gula dan garam. Sebab 2 bahan ni penting dalam hidup seharian. Jadi aku cuba jaga kesihatan ahli keluarga. Prevention is better than cure. Bila dah mahal kau tahulah nak guna sikit2 je. Hahaha..

  • Mula2 panaskan susu 1 setengah minit dalam microwave.
  • Dalam cawan lain bancuh serbuk koko, gula dan garam.
  • Keluarkan susu panas campurkan dalam adunan serbuk koko tadi.
  • Tambahkan esen vanila.
  • Spraykan whipping cream ikut suka. 
  • Taburkan serbuk kayu manis.
  • Enjoy dan feeling minum tu. Tapi kalau rumah takde suasana Starbucks tu ko fahamlah kenapa harganya mahal dan bila buat sendiri murah. Hahahaha.

Related Articles

6 comments:

  1. Garam bukit ni yg susah sikit. Saya ni malas nak merayau. Apa yg juah kat kedai runcit kat area saya, itu yg saya beli. Garam bukit tak pernah nampak dia jual.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru2 ni beli garam bukit yang dijual dalam kedai tuala. Seronok harga lagi murah dari biasa.

      Delete
  2. tq 4 da receipe. Semua bahan mmg ada..specially HERSHEY'S COCOA POWDER.. so let's do it and shackin'! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kreatif lagi buatlah muka doraemon ke teddy bear ke. I tak reti..😅

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...