Saturday, February 4, 2017

Bila Balik Bercuti

Memang seronok bercuti. Sebelum pergi bercuti selalu pastikan kain2 dibasuh, pinggan mangkuk semua dah dicuci jugak, segala sampah patut dibuang supaya bila balik rumah bersih dan tak la nampak ada serangga merayap...

Bila dah balik bercuti, perkara pertama selalu buat angkat kain jemuran, kemudian cucilah baju berkali2 round sampai habis atau sampai dah takde ampaian nak guna. Kat rumah aku buat ampaian bawah porch kereta. jadi kalau cuaca tak menentu memang sidai bawah porch je. Ampaian bergerak dah tak boleh tolak ke area panas..sebab dia dah mula tumbang sendiri. haha..so ampaian tu dudukla menyandar tepi dinding. tak disandarkan memang dia jatuh tersembam bila digantung baju2.

Misi berjaya membasuh kain sejak semalam..dan hari ni panas semua pakaian kering kecuali 3 helai masa dilipat..

Yang kena lipat

Yang kena gantung 

Previous Post
Next Post

About Author

4 comments:

  1. cuaca sekrang dah start panas balik, kain pun klu jemur cepat tol kering..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku suka basuh malam, sidai bawah porch, esok angkat..haha..panas lit lit

      Delete
  2. hahah..bertabahlah..gitulah rutin sebelum n selepas blik kg kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya...penat lagi bila balik nak cuci dan susun semula barang2.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.