Monday, February 20, 2017

Homemade Play Dough

Akhirnya tercapai juga nak buat play dough ni. Punyalah senang tapi punyalah malas nak start kan..

Mulakan dengan gambar di bawah..

Dah siap dibungkus sebelum masuk peti ais.

Tepung gandum dan garam

Masukkan air dan minyak

Buat doh asing untuk diwarnakan. Nampak tak butir garam?


Pakai apa kaler yang ada

 

6 comments:

  1. boleh terai ni tuk si montek I.. diorang tu pnya penggila kat play dough... youtube i abis quota diorang dok tgk mat salleh2 tu main playdough jaaa.... kalau playdough tu buat icecream, ek eh kemain diorang btul2 selera nampak icecream tu..hahha..imaginasi kemain!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harusla ada imaginasi kalau tak kita semua masih duduk atas pokok. Hahaha.

      Delete
  2. Terbaik. Kalau kakak ada anak kecik memang boleh ikut cara itu
    Anak semua dah remaja. Tunggulah kelak kalau dpt cucu hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja simpan ni boleh guna tepung yang dah expired. Hehe.

      Delete
  3. Replies
    1. Betul. Tengok harga kat kedai fikir berpuluh kali.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Subscribe

Gadget

2013 - Samsung Galaxy S4
2012 - Samsung ES60
2012 - Panasonic Lumix DMC GX1
2012 - Panasonic Lumix DMC S1W
2012 - Olympus FE5040,X980
2010 - Nikon Coolpix S640
2010 - Blackberry Torch
2007 - Sony Ericsson W810i
2006 - Kodak EasyShare C360

2011 Registered

23rd September - Pink Ribbon Charity Walk
8th July - ntv7 feel good run
24th June - Standard Chartered KL Marathon
17th June - Team Malaysia Fan Run 2012
21st April - Energizer Night Race
11th March - Brooks Half Marathon
4th March - World Kidney Day Run
8th January - Multi Purpose Insurance Bhd Run

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011
Putrajaya

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011
Seri Pentas

2012 Registered

November 17 - penang bridge run
October 19 - bsn-putrajaya night run
July 7 - ntv7 feel good run

2013 Registered

27th November - Desa Park Run
13th November - Terry Fox Run Malaysia
29thOctober - KFC Walk For The Hunger
15th October - BSN-Putrajaya Night Run
3rd July - Feel Good Run