In Gathering Makan Luar

Celebrate Belated And Incoming Birthday

Our original plan is going to Penang, stay at hotel for 2 nights and having birthday party inside our room. This plan was planned since April. But all cancelled due to our busy schedules.

12th of August 2017 is the only date that we can spend our time together.

So we choose Hard Rock Cafe KL. I never been there. Tapi kat Concorde tu dah beberapa kali juga.

My husband reserved one night stay at this hotel. Sebab dia malas nak balik...nak bagi aku borak dan jumpa kawan2 dengan puas. So plan dia ialah dia nak rehat2 dalam bilik dengan Aqlan.

Jadi sementara menunggu kawan2 sampai, kami yang dah check in sejak jam 3 petang lagi just berbaring2 di bilik. Santai2. Nak berenang tapi terlupa bawak baju renang. Haha. Tengok jelah kolam renang tu tapi pastikan Aqlan tak nampak. Jika dia nampak mahulah meratib nak mandi kolam.

Dinner di Hard Rock Cafe





Untuk makan dinner kami semua join. Kecuali Bujal dia ada kerja. Meja penuh. Nasib dapat tempat. Like fully reserved la. Dan dapat dilihat beberapa sambutan birthday dibuat dalam ni. So staff menyanyi riang..haha tapi kami tak bagitahu staff sebab kami tak mahu benda2 tu. Makan jelah sambil borak dan hingga kekenyangan. Overall makanan kat sini so so je. Dan harga memang mahal. So puas juga habiskan makanan sebab tanak membazir.







Lepas dah habis makan, laki dan anak naik dulu sebab budak tu dah bosan. Jadi kami bergambar sakan dulu sebelum bergerak ke Melting Pot nak tea time pulak.

Tea Time At Melting Pot

Dah kat situ takde nak makan sangat jadi kami pilih kek la kat situ. Si Ann pulak bila dah order air baru teringat nak makan kek lava Chilli's. Sabar je. Laki aku memang bagi je aku nak kemana2 nak lepak dengan diorang ni. Tapi dah order kan minum jelahhhh... pilih kek juga. Pastu ada 6 sambutan birthday juga kat sini. So the group yang nyanyi2 tu dari satu meja ke satu meja non stop. Aku pun pelik ko tak sakit sekak ke nyanyi sepanjang malam? Yang kami ni borak2 tunggu si Bujal datang. Aku pulak sempat balik bilik solat semua. Untung juga buat macam ni. Kekekeke.






Dah habis borak pilih pulak next tempat kat mana. Pulak2 dengar kisah Ann nak kena transfer kerja jauh. Dan dan Reen nak buat farewell party bagai. Alasan je kan nak makan sedap lagi. Aku pun offer buat port luck meh datang rumah aku kita borak sampai lebam..tidur terus. Esok je balik. Hahaha..

Dah nak jam 12 malam baru balik. Nasiblah tekan naik tingkat 9 je. Penat gila tapi syokkkkk.. Lama tak jumpa diorang ni.

Related Articles

4 comments:

  1. lamaa tak mai HRC KL.. since 2003 mcmtu.. dulu sikit2 celebrate bufday mai sini. rasa syurgaa sangat dapat berdiri atas bangku, orang nyanyi bufday song ramai2..feeling2 pwincess.hahaha.time anak dara, muda rimaja..pijak bangku pun tak gayat.yakin. skrang, belum tentu berannn bediri atas kusi... takut bertukar jadi disaster! hahha. happy bufday again dude!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai dua bangkulah. Sebelah kaki untuk setiap bangku confirm tak jatuh. Hahaha.

      Delete
    2. hahahaa aikkkk gurau kasar nampak?? bahahahha

      Delete
    3. Yelah kalau nak feeling diri atas kerusi lagi kan. Sekadar cadangan. Hahaha.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...