Welcome To My Random Stories. From blogging about my family, recipes, hobbies, eating out and good bargain place. A little chit chat about myself so you will know me better.

Sunday, August 20, 2017

Gunakan Wire Net Untuk Susun Atur Alatan Menjahit

Idea ni aku tengok dari capaian wire net / wire mesh for sewing room organizer. Ada macam2 idea yang keluar untuk dapatkan apa yang diperlukan. Now lebih mudah nak capai. Dan nampak depan mata.


Barang2 ni aku beli di KWC je. Kedai di tingkat 5. Tak jauh sangat dari escalator..masa sampai KWC pening juga tak tahu kedai ni under apa? Mostly situ kan kedai baju. Carilah home decoration atau seumpamanya.


Bahan2 memang murah je. Kalau nak mudah pergi jelah Daiso. Tapi costly la sikit.

Wire net tak ingat saiz berapa harga RM9. Sepanjang saiz meja menjahit Ikea aku la. Meja menjahit Ikea tu RM99.

RM2.70 untuk 1 hook (kena beli 2 lah ye) bagi menggantung wire net. Ni lebih kukuh.

RM3.20 untuk satu pek ada 10 hook.

13 comments:

  1. KWC tu apa bendanya. Memang nama kedai tapi maksud dia aoa ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenanga Wholesale Centre nama Mall tu. Besar sangat penuh dengan kedai2 yang jual harga borong.

      Delete
  2. *Memang nama kedai tapi maksud dia apa ye.

    ReplyDelete
  3. lps ni semangat nak menjahit.. cantik la.. kreatif u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak serabut cari barang terutamanya yang kecil2 tu.

      Delete
  4. Replies
    1. Buat tempat gantung aksesori pakaian pun boleh macam rantai dan gelang.

      Delete
  5. kreatif sangat. nak capai barang pun senang semua dah depan mata je. mesti pakar menjahit kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelah pakar. Tapi minat sangat menjahit dan mencuba2 skill yang ada.

      Delete
  6. cantik & kemas anis...baru semangat nak menjahit...

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Recent Comments