Saturday, August 26, 2017

Nak Makan Telur Ikan Punya Pasal

Sampai ke Nilai pun sanggup laki aku ni.! Aku tak minat makan telur ikan tapi ikut jelah dia nak pergi cari. Lama dah niatnya nak makan. Masa pergi first time kedai tutup. Kali ni siap bermesej. Kata tuan kedai dah habis kena tempah seminggu lepas tapi tuan kedai cuba juga carikan untuk laki. Wah kelas ko.


Jadi kami sampai sana elok2 je nak masuk maghrib. Makanan sekejap je sampai. Makan2 minum2 settle terus ke masjid Nilai yang berdekatan. Situ ada je surau, kedai ni dalam foodcourt tapi kami memang suka ke masjid lagi.

Laki ambik lauk asam pedas. Aku makan daging salai. Aqlan kami order 2 jenis makanan. Mula2 ayam cheese dia tanak makan. Kami bungkus. Pastu order sate ayam tapi burn pulak dan keras. Tapi dia cuba juga makan. Kesian betul. Last2 pergi McD. Cam hazab sebab ramai sangat orang q nak masuk drive thru je pun. Last2 ke BBB baru beratur beli. Q jelah walaupun panjang..siap ada pesta apa tah lagi kat Bangi Sentral tu.

Untuk asam pedas tu aku prefer asam pedas semalam aku makan di Restoran Chili's Crab BK5 atau pun di Pasir Panjang, N9. Bab daging salai pulak keras walaupun kuahnya sedap. Rasa adik ipar aku masak lagi yummeh. Ok adik ipar orang nogori.

 
Aqlan punya kerja photog

Tengokla budak kecik dah pandai ambil gambar

Abah dia amik, dia pun sibuk snap gambar abah dia



Ni kami order dari kedai lain

Kami order telur ikan dari kedai di sini

Sayang daging tak cukup lembut

Budak lapar tak cukup makan

Anis Azalea

Author & Editor

Ramai kenalan tapi seorang introvert. Bukan suka menyendiri tapi suka diberi ruang peribadi.

4 coment�rios:

  1. wah telur ikan mayung.
    hari sabtu lepas pun baru masak dan makan masak cili api.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laki offer tapi tak berani makan..haha..tataula..rasa apa telur ikan ni..

      Delete
  2. ooo telur ikan mayong...xpernah makan....daging salai fav sy...pernah msk daging salai msk lemak ni...biasa sy msk lemak tak sedap tp sbb daging tu guna daging salai tetiba sedap plak jd gulai sy tu...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe puji diri sendiri nampak..takpe sape lagi nak puji kan...kikiki..tak pernah masak lemak daging lagi takat ni..biasa masak rendang daging atau sup daging je.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

 
biz.