In

Hujan Dijangka Berterusan Selama 10 Bulan Tau!

Siapa suka hujan dan sejuk2? Aku suka je..sedap nyenyak je tidur. Maklumlah dah bertahun panas berbulan2..dan berjerebu pun berbulan juga 2 tahun berturut2.

Ikut kaji cuaca dan anggaran hujan akan turun lebih banyak tahun ni. 10 bulan tu lama...kalau hari2 turun lebat boleh banjir Malaysia ni. Eh KL...eh kawasan rendah..eh area longkang tak dalam..macam2 la..

Tapi kalau ikut la ni..hujan hari2 pastu panas 2-3 hari..pastu hujan balik...ada juga panas pagi..jam 3 ke 4 petang hujan. Jadi nak basuh kain tu kena plan. Aku pulak jenis suka basuh kain ikut dan. Aku tak kira masa. Rasa rajin aku basuh. Haha. Nak ke dobi memang taklah.

Nak cabut rumput pun dah lama tak buat. Makin tinggi rumput tu..makin tinggi pokok daun serai. Puasa 6 pun tak settle2 lagi..

Potong rambut dia hari ni. Tak kuasa nak pergi kedai tunggu abah dia bawak. Rambut dah panjang masuk mata.

Suami nak makan nasi ayam kita masak first time, Alhamdulillah jadi. Resipi kat Facebook suami lah suruh tiru..

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...