In

Kalau Jumpa Mak, Macam2 Dia Bekalkan Nanti

Tujuan sebenar jumpa mak nak jemput dia bawak pergi rumah kak pa. Ada buat makan2. Yang mak ni tak tahu cerita dia cakap "Dia takde rumah, balik kampung". Puaslah aku menerangkan sebenarnya kak pa start buat jamuan makan petang bukan pagi. So kalau pagi kak pa takde kat rumah ke aku memang tak tahu cerita. Haha.

Disebabkan mak dah kekenyangan lepas balik kenduri jiran abang aku, dia tak mahu pergi. Aku pun ok jelah...mak aku ni tak boleh paksa. Dia tanak...maka dia tanakla. Haha.

Lepas tu aku periksa handphone mak yang terbaru tu. Aku pelik asal aku call masuk voice mesej. Rupanya simkan celcom masuk hp nokia iaitu hp lama...memangla tak boleh pakai hp tu. Yg hp baru tu pulak abang aku letak no maxis dia. So bila mak nak guna takde kredit. Yang celcom postpaid register atas nama aku..haha...Rupanya mak tak reti guna hp baru. Ada auto lock tu abang lut menyampah sebab mak tak reti nak unlock. Asyik tunjuk kat aku paparan kekunci nokia bagus..ehem..

Setelah dibetulkan semua keadaan yang boleh mendatangkan teka teki apasal tak jawab call dan ada je call? Aku pun nak beransur balik. Hampir je nak suruh laki betulkan hp mak yang baru sebab aku pun tak jumpa settings auto lock tu..ermmmmm. aku berjaya atasi dan ajar abang dan mak aku cara nak guna..lalalala...

Sebelum balik mak aku bagi macam2...mak kan memang macam ni.

Petaiiii banyak ni buat sambal yumss

Macam tahu aku suka masak2 kan. Ni mak dapat hamper ke abanh aku dapag aku taktahulah..

Mug dapat masa farewell jadi trainee kat KTMB tahun 2003

Ni abang aku bagi 2 biji je..erkkk apasal sikit sangat dahla limau ni susah nak cari.

Related Articles

2 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...