Tuesday, January 17, 2017

Soalan Tentang Suami Anda

Eh sibuk aku nak buat juga bila baca kat blog Moon..nanti korang buatlah dan bagi suami masing2 bagi jawapan. Betul ke korang kenal dia..muahahahaha..

Aku baru je 4 tahun kawin, tapi kenal dah nak 8 tahun. Jeng jeng jeng...laki ku ditemui dilaman yahoo messenger tahun 2006 sebenarnya tapi lepas tu lost contact bila aku pindah dari rumah kakak dah takde internet..sampailah aku langgan P1 baru aku serius berkawan..ahahaha boleh pulak gitu kisahnya..dan P1 pun dah takdak digantikan dengan webe..eh eh..

Dahnya copy dari blog Moon, siap2 je font ikut dia punya blog.

1. Dia duduk di depan tv, apa yang ditonton?

Dia tengok dokumentari. Itu paling utama. Berjam2 pun takpa.


2. Korang keluar makan, dia order makanan apa?

Koay teow kalau kedai yang ada jual la..tu makanan wajib order.


3. Makanan yang dia tak suka. 

makanan tak sedap takdak flavor. Jap..dia tak suka tapai pulut, pajeri nanas. Kalau kita makan dia buat leceh..

4. Korang keluar makan, dia order minuman apa?

teh o ais. All time favourite. Bukan tu kalau kedai ada air yang jenis2 camtu. Jangan cuba order teh o ais limau. Teh ialah teh...limau ialah limau. Air lain ialah tembikai laici.
 
5. Jenis muzik kegemaran.

yang groovy. La ni tak layan radio sangat..kalau dengar kat rumah siap menari2. Mostly english la..kalau lagu melayu dia suka Sheila Majid, Dewa.

6. Hobi atau dia suka mengumpul apa?


Fridge magnet dan gelas atau cawan kaca. Serius. Asal berkenan beli. 
 
7. Makanan yang dia sanggup makan hari2.

masakan i masaklah..haha.. suka sangat dia makan sampai pesan jangan masak sedap2 sangat nanti i makan banyak dan gemok. Eh. Dia suka kari..omg...

9. Jenis pakaian yang dia takkan pakai.

macam takdak..semua dia suka pakai tapi memilih dari jenis kain dan cara dipotong.

10. Pasukan bola kegemaran?

Tak suka bola walaupun masa mak dia ngandungkan dia dulu kalau boleh hari2 nak pergi tengok bola. Itu cerita benar mak mertua ya.

12. Sukan kegemaran?

racing car. Tapi sendiri suka berenang.
 
13. Kamu nak buat kek harijadi untuk dia, kek apa yang kamu akan buat?
 
kek lobak atau kek buah.
14. Apa yang dia buat sepanjang hari?

Selalunya dia nak tidur je. Penat kerja.  Tapi kalau tak tidur dia layan movie terbaru kat hp dia je.


Dia juga suka pergi beli groceries. Dia akan lalu semua lorong. Dia enjoy sangat kalau pergi Tesco lepas jam 11 malam. Aku pun tak sanggup ok..ni gambar masa pergi pasar borong..

Previous Post
Next Post

About Author

4 comments:

  1. Replies
    1. Wak..Tesco xtra buka 8 pagi sampai 1 pagi kalau weekend

      Delete
  2. saperla x sayang laki, tapi ade mkcik kann.,

    ..kannnns harhar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa la wakkkk...abis dah jadi laki bini...hahaha

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.