Tuesday, January 24, 2017

Jubah Telekung Akhirnya Siap Juga

Lama betul nak siapkan. Sebenarnya banyak buat test. Salah sana sini jangan cakapla kat telekung2 lama yang telah di alter tu.

Agak2 ada ke orang nak tempah? Aku buat ni sebenarnya untuk menguji tahap kemahiran menjahit aku. Btw telekung jubah ni senang untuk travel. Sekali arung ko..


Dulu aku buat kaler hitam lebar sikit..ni atas permintaan nak kurang lebar..sebab asyik terpijak bila bangun dari duduk.

Terima kasih pada cikgu2 di internet. Saya ambil ilmu bercampur2..inilah hasilnya.


Cahaya menjadikan warna gambar di atas dan sebelumnya berbeza. Padahal dari kain yang sama.
Previous Post
Next Post

About Author

4 comments:

  1. BAGUSSnyaaa anis.. gigih!
    kalau bawa jalan ok tak??
    mana tau ada rezki kita g tanah suci.leh order kot?
    kita share rezki.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni fungsi untuk solat la sebab labuh kemain. Tapi kalau custom made nak pendek boleh je pastu nak solat pakailah stokin panjang...macam mak mertua tempah. Hehe.

      Delete
  2. gigihnya menjahit, kalau kat tanah suci pakai kaler hitam xde hal la,
    kat malaysia nmpk pelik kalu org pkai telekung hitam, tiba2 cop negro pulak hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehehe kita punya kaler hitamla..takpe carry on..

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.