In Hobby

Telekung

Telekung masa kecil dibuat oleh kakak sulung.

Mak suka belikan telekung siap sebagai hadiah harijadi. Ada berlaku tu setiap tahun dapat telekung sebagai hadiah harijadi.

Bila dah pandai menjahit, kita pulak buat sendiri telekung.

Dah bekerja ada duit kat tangan beli telekung berkerawang bagai sebab teringin...

Still rasa telekung SK tu mahal walaupun kata ada diskaun. Haha.

La ni sayang nak buang telekung lama2 kita baiki pulak.

Juga buat telekung abaya senang nak travel. Saja buat kaler hitam sebab takdelah jarang...dan kain kena pilih yang tak panas la...walaupun harga gulp jugak. Tapi modalnya tak sampai RM80 pun..termasuk renda2 tu.

Sentiasa kena perbaiki teknik jahitan. Takpelah yang penting kali ni elok sikit. 

Related Articles

2 comments:

  1. Replies
    1. Bolehla..tapi kau beli kain dan renda sendiri..aku dah habis stok. Hehe.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...