In Blogger

Cara Meletakkan Widget Instagram Dalam Blog Anda

today i learn something. so i wanna share with you guys. sebab satu perangai aku ialah asyik mengubah template blog. maka bila jumpa template yang berkenan tu selalu la kena belajar benda baru untuk disesuaikan dengan blog tu.

yang pertama ialah instagram widget. silalah lihat pada perenggan yang dibulatkan. ni aku buat inspect pada blog. tapi mesti tukar di bahagian theme > edit html la.


cari ID instagram dulu. lepas generate paste pada userID. kemudian cari access token pulak. generate dan paste pada accessToken. yang lain2 jangan ubahla..tapi kalau nak ubah jadi 10 gambar ke aku tak tahu jadi apa pulak kesudahannya di blog tu.

generate userID di https://smashballoon.com/instagram-feed/find-instagram-user-id/
generate accessToken di http://instagram.pixelunion.net/

selamat mencuba!

Related Articles

8 comments:

  1. dulu memang rajin nak godeh-godeh macam nie haa kak.. sekranag ya Allah malas bebeno.. btw, nice sharing! nanti e'in nak cube balik.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe selalu benda2 ni kan ada mood turun naik dia..

      Delete
  2. Replies
    1. eh Yui ni mesti suka kalau orang tolong buatkan ek...hehe

      Delete
  3. thanx 4 sharing..tp tulah nk buat mcm xreti plak...hahah sbb dh lama tinggalkan blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh kena fokus sikitlah, kita mula2 pun pening.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...