Saturday, May 20, 2017

Kalau Ke Ikea Elok Pagi2 Tau

Supaya bila nak beratur beli makanan kat kafe tu tak lama dan dapat pilih tempat duduk yang selesa.



Mak mertua yang nak beli barang..yang kita ni takde plan dan dan tu beli juga.

Selepas minum kopi 2 cawan barulah masuk gedung nak pilih barang. Ha la memangla ada makan2 juga...๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Tengah2 pilih barang ada pulak bunyi alarm. Rupanya anak sendiri yang pergi tolak pintu kecemasan. Terus dia cakap police. Ha la police๐Ÿ‘ฎ datang tangkap Aqlan..terus dia baring atas lantai konon2 polis datang tangkap dia..dia sedihla..

Last sekali beli pokok daun ๐ŸŒฟnak letak dalam rumah.. tapi laki tertinggal atas kaunter lepas buat bayaran. Dah sampai rumah baru sedar.

Jika barang tertinggal kena claim balik hari yang beli tu. Start esoknya dalam tempoh 2 minggu Ikea akan bagi gift card dengan jumlah yang sama barang tertinggal tu. If tak claim...bye2 la.

Tapi kami dah penat sangat...lebih 5 jam keluar rumah. Jadi akan difikirkan hari lain atau tengoklah camner hari ni nak pergi lagi ke...

Kadang bila dah penat memang akan terjadi perkara2 begini. Lebih baik dari tertinggal anak kan..masa cari kereta nak balik tadi pun dah salah level. Patut lah tak jumpa2 kereta ๐Ÿš— tu. Haha..
Previous Post
Next Post

About Author

2 comments:

  1. mn meatballs, letih ye nak path balik nk amik pokok yg tertinggal tu, klu rajin bolh la amik, kalu malas wassalamuuuu la hikhikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ambik tu bercinta, kemungkinan pergi beli barang lagi...hahaha

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.