In Baby

Happy Birthday To My Baby!

Baby ialah nama kereta aku. Ok 9 tahun dah umur dia..dulu2 aku yang drive dia. Tapi sejak 5 tahun lepas sugarbaby yang drive dia. Hahaha..muntah ijo..😄😄😄

Banyak jasa Baby ni. Tujuan asal beli pun untuk memudahkan nak bawa ahli keluarga ke mana2. Kenapa bukan jenis Kancil ke Kelisa kan...sebab masing2 punggung lebar. Ok diam. Lagi satu aku suka seat belakang boleh turunkan..mudah bila nak pindah randah barang. Hahahaha.

Masa bujang berjalan2 dengan mak sampai ke Kuala Terengganu, Pulau Pinang, dan Melaka.

Jalan dengan kawan2 pulak sampai ke jeti nak ke Pulau Perhentian melalui jalan Kuala Lipis-Merapoh-Pasir Putih. Fuiyoo masa tu memang menguji skil. Bawak malam pulak tu..

Tapi bila dah dengan sugarbaby ni dia sampai ke Johor Bahru. Sampai Kedah. Nasib tak sampai Singapura.

Kenapa sugarbaby? Sebab dia yang bayar maintenance Baby. Bayar petrol. So Baby tu dah digula2kan sampai aku pun dia tak berapa nak kawan. Aku nak drive pergi KD sorang2 pun tanak bagi.. asyik fikir yang bukan2 je..Helo ni my first baby tau!...

Hari ni juga baby kandung dah 3 tahun 2 bulan. Amboi pagi semalam naik baby pusing taman je siap cakap kat aku Goodbye Ibu. Amboi ko...

Excited.

Ni baby jugak ke?haishhhh

Related Articles

5 comments:

  1. Sy kalau nak beli keta, cari yang bonet luas 😄 Banyak boleh sumbat dalam tu 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh kita beli keta kontot sbb rasa senang nak Parking. Hahaha

      Delete
  2. abes kete sugarbaby takkan buat perhiasan letak kat umah je mkcik kannn., hehe2

    ReplyDelete
  3. Rasa macam nak namakan kereta kite as baby jugak jee. Hihi. Beg star wars tu OMG I adore lah <3

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Weekly Popular

Comments

Cerita Lain-Lain