In Percutian

SkyCab Langkawi...Pengalaman Yang Mahal

Ha laa dah semua naik harga..ingat murah ke macam 9 tahun lepas..ada ke aku cover cerita dalam blog ni aku pun tak ingat..rasa takde sebab aku tak aktif dulu2..

Rancangan yang baikkkkk sebab cuaca memang sesuai...walaupun panas terikkkkk sampai mata asyik tertutup bila bergambar. Hari yang paling banyak berbual dengan tourist2 lain..Gitewwwww kami anak beranak jadi sosial.

Pagi2 bangun terus ke SkyCab. Alahai tak jauh sangat dari Chenang ni ha..,  dah jam 9.30 pagi camtu..terus pergi beli tiket tapi tanya2 juga pasal tiket kombo. Kan dan baca kat blog si Jepun Mari tu. So haruslah pilih yang sesuai dengan anak je..

Kami amik yang basic je..SkyCab, Skyrex, SkyDome dan 3D Arts Museum. Paling boring SkyDome tapi Aqlan sangat suka planet2 dan astronaut jadi dia enjoy. Aku enjoy Skyrex walaupun macam ke hapa budak2 lelaki saja jerit2 macam penakut. Padahal saja depa tu nak bagi bising. Aqlan tak suka sangat. Dia pun kecil..kami duduk barisan paling depan sekali.

Ok mula2 mestilah naik cable car. Untung bukan cuti sekolah kejap je dah dapat naik.












naik SkyGlide ni bayar RM15 seorang dewasa dan RM7 kanak2. siapa nak ke bridge jalan turun naik tangga silakan..tetap kena bayar RM5. 








berkawan kerana sebuah kereta mainan. Pandai Aqlan beli jiwa diroang ni..dah macam satu bangsa pulak masing2 mata sepet.







masuk kedai beli t-shirt untuk Aqlan je

3D Arts Museum tu laki aku tak suka sangat..dia malas nak masuk mula2..tapi aku cakap masuk jelah dah bayar..so kami bergambar pun bukan betul sangat..haha tak pandai nak berlakon. Dah nak keluar masuk balik sebab ada tayangan khas..so patah balik dan duduk di area Mesir tu... so laki aku enjoy laaa...






 









masa tayangan 3D terbesar..memang menarik rugi siapa datang tak tengok

Dah habis Skyrex kami pergi tengok arnab kejap bagi anak aku relax. Sian dia terpelus kat kerusi masa kerusi tu goyang2..kan ada percikan air. Cam real...wahhh..dalam ni tak boleh ambil gambar..








Kemudian last baru pergi SkyDome tu..alahai orang tak beratur panjang macam Skyrex tu melingkar2.

Habis semua tengok jam dah 3.30 petang. Gila ko 6 jam kat situ. Nasib parking murah tak mencekik macam kat Aquarium semalam.

Related Articles

3 comments:

  1. euwwww, snggup pegang cepender sedut badak tu..bucukkk

    ReplyDelete
  2. dpt jugak naik skybridge yek..ari tu kita pergi tak sempat naik, sebb kejar flight pukul 3, masuk 3D art pun trkejar2, tapi sempat jugak la harung pergi semua tempat

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...