In Wishlist

Nak Mula Kerja Dari Rumah

Tapi lepas puasa kot..atau masa bulan puasa tu. Tengoklah keadaan. Aku sign up last year lagi. Bayar RM50 untuk seumur hidup kot. Dalam tempoh setahun kerja aku kena jawab survey je.

Survey ni bertanyakan pasal macam2 hal juga. Bila dah completed tu baru offer kerja datang. Aku pun tak reti nak ulas sangat sebab belum amik mana2 offer. Memang sejak April aku terima banyak job. Kalau aku agree baru proceed la. Ala keje2 data entry je...walaupun aku belajar bidang perakaunan dan memang buar kerja2 akaun je sepanjang 11 tahun kerja tapi bila nak buat kerja balik..baik aku start dengan yang mudah2 dulu..

Antara kerja2 yang ditawarkan taip resipi dari buku ke word. Taip alamat2 klien.. haha memang nampak mudah kan..tapi dah tentulah aku kena buat timetable sebab anak aku ni attached sesangat. Bukan handbag dah..asyik nak melingkar je kalau ada chance. Yang pasti kerja2 ni kena ada komputer. Kena ada kemahiran dan tahu bahasa Inggeris. Sebab bayaran dalam dollar US. Ni lagi satu aku tak cek lagi pembayaran wire transfer atau paypal ke apa...

Bukan apa..kalau tak guna ilmu yang ada ni lama2 karat juga. Ko jangan mintak aku buat add math sudah. Memang aku geleng2 je..hahahaha. takat akaun debit kredit tu petik jari pastu ko kejap..ko kejap..haha..

Suami hantar keta untuk servis. Keta..kamu dah nak 9 tahun..


Related Articles

4 comments:

  1. Kalau addmath, sy fengshannn terusss 😂

    ReplyDelete
  2. nih keje yg offer buat dari umah je kan mkcik? mcm MLM je., ramai kata scam je nih., apa2 pon diharapkan semoga maju jaya.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu scam ke tidak.. survey yang dijawab tu dapat point dan boleh claim voucher AEON.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...