In

Bila Dah Bertahun Tak Pakai Bodyshaper Terasa Senak Perut

Pakai 6 jam 50 minit je. Patut pakai 8 jam. Tapi bila dah mandi petang tu malas la pulak nak pakai balik. Siap dah bilas dan gantung nak pakai esok pulak.

Anyway masa mula2 nak klimkan kat perut dan dada, macam aku salah beli saiz ke....tu belum lagi masa mula2 sarung di kaki masuk je yang peha rasa ya Allah muat ke?

Memang muat ya. Aku pakai saiz 4XL. Tu je saiz yang paling maksimum jual di Lazada. Dan memang tulah saiz yang sesuai dengan berat badan aku.

Ada orang bila dia rajin pakai sekarang dia nak ke saiz 3XL. Minum kena banyak. Takpe...takde masalah nak ke tandas..memang unik buatan bodyshaper ni..senang wei nak ke tandas. Suami siap pesan, pakai masa kat rumah sudahlah. Harap istiqomah ya.

Jam 6 siap masak kari udang. Makan nasi pun tak banyak. Kari udang pedas gila. Tanpa santan. Truly Indian style.


Udang tu masak 3 setengah minit je. Jangan nak lebih2 ya..

Jintan putih, jintan manis dan halba ialah kunci keharuman kari selain dari daun kari.

1 cawan air atau 250ml sudah mencukupi. Kuah akan pekat. Dan rasa manis udang.

Bawang shallots India ialah bawang terbaik untuk masak menumis. Bau aroma satu rumah.

Related Articles

8 comments:

  1. saya tak sabar pakai bodyshaper. insyaAllah semoga berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar nak pakai ke tak boleh bersabar..? Hehe

      Delete
  2. ANIS AKU DAH TUKAR SIZE SAMA KO 4XL HEHEHE..ULTRA SLIM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko tak sesak napas ke..haha btw bila pakai tu memang kurang makanlah. Tapi aku tetap suka nak masak2.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...