Friday, September 9, 2016

Alat Menghiris Bawang Dan Sayuran Yang Sesuai Digunakan Dengannya

Fikir tajuk je dah pening. Haha.

Pasal rupa asam jawa belum tangkap gambarnya.

Tapi nak share alat hirisan bawang dan sayuran yang sesuai.

Alat ni diberi oleh mak, diberi dari anak buah emak iaitu sepupu akulah. Aku tak pernah guna sehingga aku berkahwin. Simpan je benda alah ni. Tapi bila dapat suami yang suka buat acar jelatah dan sebagainya, alat ni sangat membantu dia.

Pemegang ni penting supaya tak terluka jari2 tu bila start menyagat. Ada 4 jenis bilah boleh tukar2.



Hari ni masak ayam halia. Sajalah pakai benda ni. Memang sedap kalau racik bawang.


Previous Post
Next Post

About Author

2 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.