In Wishlist

Dalam Kepala Banyak Angan Nak Jahit Mengikut Idea Orang Lain

Bulan lepas 5 buku cerita habis baca. Bulan ni takde. Sebab bulan ni nak menjahit aja. Eh takde dateline pun tapi cam ketagih potong kain.

Disebabkan kadang2 idea datang aku ada sediakan satu buku yang mana terlintas aku lukis draft. Ada juga suka2 follow IG penjual baju dan tailor tengok style jahitan diorang. Kalau aku boleh terjemahkan dalam bentuk potongan kain yang betul memang syokla..kalau tak aku fikir yang mudah2 je. Pakaian ni cantik satu sebab cara dipotong. Selain dari jahitan la...ira kain kena ikut memang jatuh cantik...pasal bab kain licin aku memang tak retilah...salah potong nampak tergantung takpun kejung jahitan terus buruk.. ha laa aku pergi tengok orang apa pakaian diorang pakai cantik terletak ke tak..haha..adoii mataaaaa...

Satu jawapan best dari Chef Wan...


Kat rumah ada kain tear drop jugakkk...tengoklah IG Chef Wan, baju dia cantik2 weiii..no wonder tailor dia siapa pulak kan...LORD's Tailor.

Ini baju kat Poplook. Kain broked pun ada jugak..siap dah beli lining ok.

Thai silk buat seluar macam ni lawa. Tapi takdelah nak pakai dengan crop top cam aktres Hollywood ni.

Baju loose besar ni dipakai kawan Nikki Palikat. Lawa jugakkk..inspired sangat.. baju ni sesuai pakai waktu nak keluar tanpa plan..haha. takyah iron beria2.

Related Articles

4 comments:

  1. brocade skrng mmg tgn IN balik kan anis. i tgk vivvy yusof pun byk collection brocade buat suit... wow sgt! i ni keje kat HKL je pon..nak ber-brocade2 bagai...mmg tak lah! hahahha.

    ReplyDelete
  2. so kna migrate p paris la haku ni? hahahhaa

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Weekly Popular

Comments

Cerita Lain-Lain