In Masak Sendiri

Puding Roti Jelah... Dari Roti Tu Terbuang

Siapa selalu tak habis makan roti sebungkus? Roti Gardenia la..panjang ke pendek ke sama je selalu tak habis. Bila dah habis beli besar. Dah besar tak habis2 pulak. Bosan juga asyik buat roti celup telur atau makan dengan telur hancur...

Hari ni google resipi paling mudah. Apa ada kat rumah kaedahnya..



Aku buat roti ada 7 keping. 3 lapisan potong 9. Okaylah. Laki cakap sedap tapi lagi sedap kalau ada kuah kastard. Well susu cair pun dah habis...inilah kuih dari bahan apa yang ada...kukus 25 minit je..dah suam2 masukkan dalam peti ais. Makan sejuk2 memang sedap...

Related Articles

6 comments:

  1. Menariklah pudding roti ni.. colourful gitu hihi

    saya pun sama.. kalau dah dekat2 nak expired tuh, tp masih banyak lg, mulalah kreatifkan diri... buat pudding ker... buat cucur roti ker.. roti celup telur ker.. asal tak terbuang..

    ReplyDelete
  2. tgk kismis kaler2 ni teringat zaman kecik2 masa nak raya mak buat kuih.. gigih dia baked kuih, mcm2 pesen. semua kuih ada je dia masukkan mix fruit kaler2 ni. ceri merah and hijau dilupa jgn.. takde, maka x jadi kuih raya. heheheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..gigih letak ceri atas biskut mak..pastu yang hangus sikit je boleh makan, yang lawa simpan untuk pagi raya..

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...