• Breaking News

    Life Journey

    Life Journey

    Wednesday, March 8, 2017

    Roket Rekaan Dan Sedikit Close Up


    Bahan2 untuk buat roket:


    • Tali
    • Butang
    • Kain perca
    • Kertas tisu dapur
    • Kertas keras berwarna
    • Gam Pistol
    • Gunting
    • Stapler
    Kertas berwarna...




    Masa bentukkan kon jangan lupa ada sedikit lubang untuk masukkan tali..


    Masukkan tali berapa panjang ikut suka hatilah ya..kemudian hujungnya letak butang. Aku guna butang2 dari pakaian yang ada butang spare tu..butang tu nanti supaya bila tergantung roket talinya tak terkeluarlah. Macam lock fungsinya.


    Kertas tisu dapur kan panjang keratlah dua. Kalau korang ada pakai tisu tandas ok dah tu...kertas tisu ni yang kat dalam tisu itulah bila dah habis guna...


    Kemudian ambil kain perca dan potong ikut saiz ketinggian kertas tisu tu tadi.


    Kalau kain kosong bolehla hias dengan bermacam jenis hiasan.. kalau dah ada corak2 tu tak payahlah. Aku ada juga balut kertas tisu guna kertas balut hadiah tapi tak best...

    Hati2 dengan pistol gam...kena lilin tak panas sangat..kena muncung dia tu melecur ya...

    Apapun...







    Ada macam2 cara lain juga dijumpai di internet. Mana yang mudah bagi koranglah nak ikut. Aku ni kepala jenis nak improvise aje...

    4 comments:

    Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

    Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

    Komen spam akan dibuang serta-merta.

    Google+ Followers

    Followers

    Award From Neena

    Award From  Neena

    AWARD FROM Posh76

    AWARD FROM Posh76

    Gadget

    2013 - Samsung Galaxy S4
    2012 - Samsung ES60
    2012 - Panasonic Lumix DMC GX1
    2012 - Panasonic Lumix DMC S1W
    2012 - Olympus FE5040,X980
    2010 - Nikon Coolpix S640
    2010 - Blackberry Torch
    2007 - Sony Ericsson W810i
    2006 - Kodak EasyShare C360

    2013 Registered

    November 17 - penang bridge run
    October 19 - bsn-putrajaya night run
    July 7 - ntv7 feel good run

    2012 Registered

    23rd September - Pink Ribbon Charity Walk
    8th July - ntv7 feel good run
    24th June - Standard Chartered KL Marathon
    17th June - Team Malaysia Fan Run 2012
    21st April - Energizer Night Race
    11th March - Brooks Half Marathon
    4th March - World Kidney Day Run
    8th January - Multi Purpose Insurance Bhd Run

    2011 Registered

    27th November - Desa Park Run
    13th November - Terry Fox Run Malaysia
    29thOctober - KFC Walk For The Hunger
    15th October - BSN-Putrajaya Night Run
    3rd July - Feel Good Run

    ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011

    ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011
    Seri Pentas

    5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011

    5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011
    Putrajaya

    BSN-Putrajaya Night Marathon 15 Oct 2011