In Soal Jawab Tips

Roket Rekaan Dan Sedikit Close Up


Bahan2 untuk buat roket:


  • Tali
  • Butang
  • Kain perca
  • Kertas tisu dapur
  • Kertas keras berwarna
  • Gam Pistol
  • Gunting
  • Stapler
Kertas berwarna...




Masa bentukkan kon jangan lupa ada sedikit lubang untuk masukkan tali..


Masukkan tali berapa panjang ikut suka hatilah ya..kemudian hujungnya letak butang. Aku guna butang2 dari pakaian yang ada butang spare tu..butang tu nanti supaya bila tergantung roket talinya tak terkeluarlah. Macam lock fungsinya.


Kertas tisu dapur kan panjang keratlah dua. Kalau korang ada pakai tisu tandas ok dah tu...kertas tisu ni yang kat dalam tisu itulah bila dah habis guna...


Kemudian ambil kain perca dan potong ikut saiz ketinggian kertas tisu tu tadi.


Kalau kain kosong bolehla hias dengan bermacam jenis hiasan.. kalau dah ada corak2 tu tak payahlah. Aku ada juga balut kertas tisu guna kertas balut hadiah tapi tak best...

Hati2 dengan pistol gam...kena lilin tak panas sangat..kena muncung dia tu melecur ya...

Apapun...







Ada macam2 cara lain juga dijumpai di internet. Mana yang mudah bagi koranglah nak ikut. Aku ni kepala jenis nak improvise aje...

Related Articles

4 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...