• Breaking News

    Life Journey

    Life Journey

    Tuesday, March 14, 2017

    Dah Potong Kain..Nak Menjahitnya Bahan Tak Cukup

    Aku kalau bahan nak menjahit tak cukup mulalah lemau..dah potong2 baik punya masa Aqlan takde dengan aku..ala nak jahit takde zip pulak.

    Mertua suruh buat jubah dia nak pergi masjid. Tapi dia nak zip. Kadang2 mertua aku ni bagi aku cabaran tau. Last aku jahit zip pada telekung jubah aku...ye telekung jubah aku berzip..haha.. orang lain tempah semua takde. Hahahaha..kenapa aku punya lain? Sebab aku punya selalu jadi model percubaan..kadang2 untuk aku hanya ala kadar. Tapi untuk yang menempah aku cuba buat terbaik dari segi jahitan dan design. Cecececece....teringat pulak pergi butik tempah baju resepsi kawin...pastu telan air liur bayar. Hahahaha. Nasibla takde renewal vow kejadah..kalau ada pun aku pakai balik dress tu baru berbaloi. Ni pakai sekali je pastu sampai ke sudah duduk dalam plastik. Eh muat lagi ke? Hahaha..

    Jangan kau fikir bukan2..aku dah cuba balik baju nikah muat je. Tu pun pakai sekali je. Apa la..patut ke aku sewakan baju nikah dan resepsi aku? Ermmmmm... ikut cerewet aku memang payahla.

    Sekali aku perati kain jubah untuk mertua ni ada burung2 kecil. Hehe. Aku pun gelak2 tengok sambil tunjuk kat laki. Dia pun kata..u sukalah tu kan.

    Bahan tak cukup mengundang ke Karysma je Sabtu ni.

    BTW aku rindu nak pergi perjumpaan alumni volunteer Petrosains. Hak hak..kawan aku jadi Presiden ok...13 tahun dah... banyak kenangan kerja kat situ.. memang tulah tempat yang aku enjoy kerja..walaupun RM5 sejam ok.

    Akhir suku tahun 2014 kami pergi Petrosains aku jadi volunteer kejap hari tu. Laki bawak anak round2 dalam tu sementara aku pulak ingat2 lupa bercakap dengan visitor pasal exhibits. Oh my!

    No comments:

    Post a Comment

    Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

    Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

    Komen spam akan dibuang serta-merta.

    Google+ Followers

    Followers

    Award From Neena

    Award From  Neena

    AWARD FROM Posh76

    AWARD FROM Posh76

    Gadget

    2013 - Samsung Galaxy S4
    2012 - Samsung ES60
    2012 - Panasonic Lumix DMC GX1
    2012 - Panasonic Lumix DMC S1W
    2012 - Olympus FE5040,X980
    2010 - Nikon Coolpix S640
    2010 - Blackberry Torch
    2007 - Sony Ericsson W810i
    2006 - Kodak EasyShare C360

    2013 Registered

    November 17 - penang bridge run
    October 19 - bsn-putrajaya night run
    July 7 - ntv7 feel good run

    2012 Registered

    23rd September - Pink Ribbon Charity Walk
    8th July - ntv7 feel good run
    24th June - Standard Chartered KL Marathon
    17th June - Team Malaysia Fan Run 2012
    21st April - Energizer Night Race
    11th March - Brooks Half Marathon
    4th March - World Kidney Day Run
    8th January - Multi Purpose Insurance Bhd Run

    2011 Registered

    27th November - Desa Park Run
    13th November - Terry Fox Run Malaysia
    29thOctober - KFC Walk For The Hunger
    15th October - BSN-Putrajaya Night Run
    3rd July - Feel Good Run

    ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011

    ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011
    Seri Pentas

    5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011

    5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011
    Putrajaya

    BSN-Putrajaya Night Marathon 15 Oct 2011