Tuesday, March 14, 2017

Dah Potong Kain..Nak Menjahitnya Bahan Tak Cukup

Aku kalau bahan nak menjahit tak cukup mulalah lemau..dah potong2 baik punya masa Aqlan takde dengan aku..ala nak jahit takde zip pulak.

Mertua suruh buat jubah dia nak pergi masjid. Tapi dia nak zip. Kadang2 mertua aku ni bagi aku cabaran tau. Last aku jahit zip pada telekung jubah aku...ye telekung jubah aku berzip..haha.. orang lain tempah semua takde. Hahahaha..kenapa aku punya lain? Sebab aku punya selalu jadi model percubaan..kadang2 untuk aku hanya ala kadar. Tapi untuk yang menempah aku cuba buat terbaik dari segi jahitan dan design. Cecececece....teringat pulak pergi butik tempah baju resepsi kawin...pastu telan air liur bayar. Hahahaha. Nasibla takde renewal vow kejadah..kalau ada pun aku pakai balik dress tu baru berbaloi. Ni pakai sekali je pastu sampai ke sudah duduk dalam plastik. Eh muat lagi ke? Hahaha..

Jangan kau fikir bukan2..aku dah cuba balik baju nikah muat je. Tu pun pakai sekali je. Apa la..patut ke aku sewakan baju nikah dan resepsi aku? Ermmmmm... ikut cerewet aku memang payahla.

Sekali aku perati kain jubah untuk mertua ni ada burung2 kecil. Hehe. Aku pun gelak2 tengok sambil tunjuk kat laki. Dia pun kata..u sukalah tu kan.

Bahan tak cukup mengundang ke Karysma je Sabtu ni.

BTW aku rindu nak pergi perjumpaan alumni volunteer Petrosains. Hak hak..kawan aku jadi Presiden ok...13 tahun dah... banyak kenangan kerja kat situ.. memang tulah tempat yang aku enjoy kerja..walaupun RM5 sejam ok.

Akhir suku tahun 2014 kami pergi Petrosains aku jadi volunteer kejap hari tu. Laki bawak anak round2 dalam tu sementara aku pulak ingat2 lupa bercakap dengan visitor pasal exhibits. Oh my!

No comments:

Post a Comment

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Subscribe

Gadget

2013 - Samsung Galaxy S4
2012 - Samsung ES60
2012 - Panasonic Lumix DMC GX1
2012 - Panasonic Lumix DMC S1W
2012 - Olympus FE5040,X980
2010 - Nikon Coolpix S640
2010 - Blackberry Torch
2007 - Sony Ericsson W810i
2006 - Kodak EasyShare C360

2011 Registered

23rd September - Pink Ribbon Charity Walk
8th July - ntv7 feel good run
24th June - Standard Chartered KL Marathon
17th June - Team Malaysia Fan Run 2012
21st April - Energizer Night Race
11th March - Brooks Half Marathon
4th March - World Kidney Day Run
8th January - Multi Purpose Insurance Bhd Run

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011
Putrajaya

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011
Seri Pentas

2012 Registered

November 17 - penang bridge run
October 19 - bsn-putrajaya night run
July 7 - ntv7 feel good run

2013 Registered

27th November - Desa Park Run
13th November - Terry Fox Run Malaysia
29thOctober - KFC Walk For The Hunger
15th October - BSN-Putrajaya Night Run
3rd July - Feel Good Run