In

Merajuk

kalau merajuk je nak makan aiskrim.
takpun bawak keta tanpa arah tujuan.

kalau tak dipujuk memendam je perasaan tu.
kalau dipujuk maybe jadi mengada-ngada.

sebab tu kalau merajuk takde yang pujuk.
pandai2la pujuk diri sendiri.

makan aiskrim ke..
menangis ke..
tidur lama2 ke..
tanak jawab msg/call ke..

keras kepala
degil
hati kering

takde sape tgk muka dia kat cermin masa merajuk
tak rasa buruk
tapi menyampah
menyampah sebab kenapa kadang2 mudah sgt kecil hati
mudah sgt ambik hati
mungkin org tak bermaksud pun
habis kenapa merajuk?

merajuk tanda sayang
merajuk pada yang sayang
merajuk tandanya mahu diberi perhatian
tak suka diabaikan
jadi rasanya tak salah merajuk sekali sekala kan
kalau selalu merajuk memang menyampah

cuma kadang2 kita merajuk org tak tahu
kita diam2 je tahan diri sendiri dari marah
sebab rasa diabaikan
sebab rasa tak diperlukan
memang mengada2
tapi nak buat macam mana
nak salahkan hormon?

Related Articles

3 comments:

  1. aku pun kuat majuk ni...nak wat camner...AKU WANITA ngeh ngeh

    ReplyDelete
  2. sy pun kuat merajuk..dr merajuk terus nk marah2 si dia...heeee...

    ReplyDelete
  3. mimy; ko mmg DIVA kan!

    hanim; hehe...kalau dia pujuk best kan...

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...