In

Facebook Ditutup 15th March 2011


hahaha. aku sambut dengan gembira. aku pun dah rasa2 nak tutup akaun sejak akhir tahun lepas. kemudian dalam minggu ni aku dah delete hampir kesemua gambar2 aku kecuali untuk profile picture 1 je. yang kena Tag aku tak kisah sebab sumber bukan dari aku...

Facebook terlampau banyak keburukan dari kebaikan. kerana begitu ramai orang yang tak tahu bersosial menggunakannya sebagai medium utama untuk mencari kenalan. segala mak nenek butir peribadi diceritakan. akhirnya muncullah stalker yang mengerikan. dan segala luahan perasaan dan ketidakpuasan hati diceritakan untuk tarik simpati atau untuk menarik perhatian? rahsia sudah tiada. orang dapat menilai peribadi tanpa perlu bertemu. untuk yang baru first time nak jumpa setelah begitu lama berdating dalam talian. tiada apa lagi nak cerita sebab semuanya dah didedahkan.

aku bahagia dengan dunia blog. dan aku ada juga beberapa orang kawan yang nak berhenti berblog atas pelbagai alasan. hak masing2.

Related Articles

4 comments:

  1. http://zaifull.blogspot.com/2011/01/so-this-is-answer-facebook-shut-down.html

    ReplyDelete
  2. maybe akan ada laman sosial yang lain lak kot lepas nie...

    ReplyDelete
  3. aku sedih gak fb tutup...itulah tmpt aku jumpa kawan2 lama...jemput kawen pun FB tau..hehe..ntah2 tipu je kot..saja buat gempak si Mark ni

    ReplyDelete
  4. aku pun dah kureng dengan menghupdate dalam fb ni...bukan sebab laki tak bagi ke hapa tapi atas rasa bosan melampau dah. hidup perlukan privasi

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...