Thursday, January 6, 2011

Hari2 Hujan dan JAMMED!

benar. Kuala Lumpur bila hujan = jammed!. percayalah. semua penghuni kota ni dah set dalam kepala otak masing2. jenguk tingkap ofis, nampak je awan kelabu kemudian cakap; sah hujan petang ni..mesti jammed. pastu kepala geleng2 bukan sebab pening tapi sebab teringat jammed. psiko giler.

dan minggu ni hampir hari2 hujan di Ampang. pagi2 pergi kerja 3km pun boleh jadi 20 minit..itu pun dah ikut jalan pintas. tah jalan pintas mana lagi aku boleh guna untuk sampai ofis dengan segera.

bila hujan juga ramaila yang sampai lewat. yang duduk jauh bajet setengah jam sampai dah jadi sejam. kereta auto pun boleh kriokkk bunyi brek asyik kena tekan je....perhatian kena penuh. tak pasal2 tercium bontot kereta depan. normal kan hujan = jammed = eksiden sebab jalan licin @ bunga tayar botak @ careless. sudah aku nak buat persamaan matematik pulak. confirm cikgu math ckp aku ajar sesat..hahah..benci betul math..tapi akhirnya jadi tukang kira2.

hujan itu rahmat, mari kita bersyukur pada nikmat-Nya. mari kita psiko diri kita balik jadi positif. hujan = rahmat = ada hikmah.

bila jammed anda marah2 tak? layan lagu apa dalam kereta? aku pergi kerja sorang2..macam mana nak borak. balik kerja adalah kawan tumpang. kata berjiran. cuma pagi2 dia dihantar ayah dia.
Previous Post
Next Post

About Author

5 comments:

  1. semalam aku kena sampai sejam nok...stuck dalam jammed nak g keja...tension gila..merah punch card aku..hampeh...

    ReplyDelete
  2. nasiblah tmpat keje sy dekat ngan umah xdelah kene jammed sgt...

    tp mmg kalu hujan=jammed

    ReplyDelete
  3. Memang best kalu dapat main ujan. Jommmmm!

    ReplyDelete
  4. aku tunggu laki sejam nok...hujan kan jemm...lebam aku tetiap ptg kalau hujan

    ReplyDelete
  5. benda normal yang mesti kene hadapi...memang pelik bin ajaib kalau hujan tapi kl tak jammed. aku biasanya layankan aja, tak mo tensi2 ni, nanti boleh mendatangkan marah.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.