In

Walaupun Sengkek tapi ADA List Barang Nak Milik.

sila baca tajuk dengan perasaan macam ni...of coz la...keje penat2 nak jugak buat harta dari duit yang dapat tu...hahahaha..

ok list ni muncul sejak menyewa rumah. hahaha..bahagia....ok berangan dulu, maybe lepas kumpul duit sikit2 baru dapat beli. itupun mesti kena survey banyak kedai kasi puas hati.

  1. tikar getah - rumah aku sewa ni simen je. pecah2 tumit kaki sejuk weh...sebenarnya suka je pakai selipar tidur tapi kadang2 tak pakai..
  2. almari/rak pakaian untuk bilik lagi satu. actually ada almari lama aku tapi dah jadi tempat simpan bantal, comforter..jadi kena ada almari lain yang simple dan mudah pasang sebab aku ni suka beli barang DIY.
  3. rak stainless steel untuk pinggan mangkuk, tupperware, kuali periuk..segala mak nenek peralatan dapur - erk...kena fikir mana nak letak dan size yang sesuai.
  4. sofa..hahahah..kena beli yang untuk 3 orang duduk. sebab bila landing boleh terus tidur..
  5. langsir...buat masa ni langsir kaler macam2...aku nak beli kain, jahit sendiri tapi nak kena tumpang menjahit la pulak...langsir yang biasa2 dah..tapi mesti tebal supaya cahaya tak direct masuk.
  6. tilam/toto..haha sebab aku pasti ada yang nak datang tumpang tidur rumah aku ni. kawan2 ke saudara mara ke....
  7. kerusi makan. meja dah ada bangku2nya tapi nak duduk tu macam tak puas sebab berpunggung lebar..ekekekeke...

ok tu je buat masa ni aku dapat fikirkan.

Related Articles

3 comments:

  1. nak mula hidup memang camtu... semua benda nak kena ada :-)

    ReplyDelete
  2. rak ikea la apalagi..murah jeeeeeee kannnnnnn

    ReplyDelete
  3. rak pinggan dan tikar getah dah dapat. tapi betulla mimy kena beli rak ikea tu. tupperware aku byk sgt.

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...