Wednesday, January 26, 2011

January 2011; Bulan Sengkek

baru masuk tahun baru tapi dah sengkek. perbelanjaan belum melebihi tabungan. at least. kenapa aku sengkek?

  • ini bukan aku omelkan, tapi ini perkara terbaik sebenarnya....aku banyak beli groceries & toiletries. sebab mak tinggal bersama aku.. 
  • aku sempat jugak shopping baju baru di BTS sebab bila new year kena ada baju baru. baju2 lama banyak dah sedekah. itupun masih ada yang belum dikumpulkan.
  • kawan baik punya birthday..kena sediakan hadiah yang setara harga hadiah dia bagi masa birthday aku..ngeeeeeeeee...
  • kawan kawin, kena bagi hadiah jugak...kawin hanya sekali dan nak bagi hadiah yang best2 pulak tu..
  • BATERI KERETA mati setelah 2 tahun 9 bulan pakai kereta
  • collection birthday party office campur dengan perayaan yang nak dirayakan Jumaat 28 January 2011 ni

jadi duit penyelamat ialah;

  • duit tabung syiling 50sen ada RM40
  • duit Ping bagi pasal tiap2 hari dia tumpang balik kerja
  • duit mileage claim pergi site office
  • duit lebih duit raya tahun lepas
  • duit yang sepatutnya baiki kereta kemek akibat dilanggar jiran adik aku.  takpe nanti lepas buat aku claim betul2..dia baru bagi RM100..keta mahu ketuk cat lagi..ada yang kena RM250 ni. haduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
kesimpulan..aku masih ada lah belen duit nak makan sebelum gaji (hopefully this Friday la..)sebab semalam tiba2 minyak habis dan aku gatal2 pump penuh RM60 sebab sabtu ni nak balik kampung..nganganganga...aku pun ternganga la....sila suapkan keropok.
Previous Post
Next Post

About Author

4 comments:

  1. salam
    hahaha..same lah kita cuma bezanya jinkamen ada banksimpanan Azmask hua hua hua

    ReplyDelete
  2. aku byk wang mengalir tahun baru ni...
    bkn aliran keluar yg sikit2... main riban2nyer...
    pindah umah, deposit dh rm3k.
    byklah... dugaan thn baru...

    ReplyDelete
  3. Hehehe kesian.

    Asal jangan diusik tabungan tetap yer.. ASB pun jangan korek. Itu duit nak kahwin tuuu...hahaha

    ReplyDelete
  4. aku sengkek jugakk...dah la bulan 12 gaji cepat 17/12 nak ke 26/1...pehhhhhhhh....kebuluqqqqqq

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.