In

Bangi Kopitiam, Taman Putra Sulaiman

esok semua dah nak berpuasa. jadi inilah hidangan tengahari hari ni..esok tengahari dah kena puasa. kepada yang period tu pun kalau nak makan sila cover2 jangan nak menunjukkan diri anda tak boleh berpuasa.

masa kat kampung, puas jugakla nak makan curi2..tak mahu adik tengok, anak2 buah laki tengok..abang2 tengok...sudahnya minum air je..puasa jugak..tapi bila time buka puasa tu, macam takde tempatla nak makan sama2..kata bendera merah..mak kata datang bulan...yang lain jawab.."OOOoooooOOooo"..budak2 cakap tak cukup puasa tak boleh raya...haha..kenangan berpuasa semasa di kampung memang menggamit perasaan..

ramadhan tahun ni, aku berpuasa berteman mak di rumah bujangku. kami gadis bujang ok...

walaupun batuk tapi air 3 layer selalu buat aku kalah..harus order..

dolly noodle....sedap seh

mihun untuk mak...mak kata banyak, tapi habis jugak mak makan..heheheh
selamat berpuasa semuaaa...

buka puasa ala kadar cukup. kalau pergi PaRam jangan rambang mata..nanti makanan tak habis rugi, dosa....ha...ingat tu...aku pulak memang tak berminat dah nak beli kat PaRam ni..teringat terkena makanan yang dah basi..terutamanya yang berinti kelapa atau bersantan....ikan pun dah lama boleh pulak diorang goreng2 balik. jadi aku tak heran dengan peniaga2 menipu ni bilamana makanan banyak terjual tapi tak kaya2 jugak sebabnya aku dah menyumpah lepas terkena makanan dah basi diorang ni..

lain orang, lain pengalaman. oh Ms Eri-chan mesti lebih jaga tutur kata..umpat-mengumpat sila tinggalkan...puasa nanti dapat tahan lapar dahaga je....dah rugi..

Related Articles

6 comments:

  1. Selamat berpuasa... mi tu penuh pinggan.

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan
    acu mohon maaf atas semua salah silap acu ye

    ReplyDelete
  3. slm ramadan....bangi kopitiam ni mmg dah ban terus

    ReplyDelete
  4. Neng..Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak.. =)

    ReplyDelete
  5. sempena bulan mulia ni, aku nak mintak maaf noks kalau selama ni ada yang tersalah perbuatan, tutur kata. harap Ramadhan ni membawa keberkatan

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...