In

Tiang Memorial

tiang ni berfingsi sebagai rumah api di malam hari. kami jejak hingga ke atas kerana ada turutan peristiwa pembentukan Malaysia. kira kalau nak baca nota sejarah dengan cepat, boleh baca kat sini. eh ada ke yang ambik SPM tahun ni? i dah lama tinggalkan sekolah, tapi sejarah is 1 of my fav subjek. phew...cikgu garang seh...


punyalah besar dam ni....terletak di laluan ke arah menara api tu ler..




ada banyak sejarah, sejarah ni yang diambil tahunya....


ye setialah kepada Raja dan Negara. jangan suka dengar cakap anasir2 luar yang jahat...tengok bila BERSIH buat hal, impak pada ekonomi sangat dahsyat. sampaikan pelancong batalkan reservation pergi ke Negara2 jiran...oh apakah tak nampak lagi????

Related Articles

6 comments:

  1. ratu sejarah tak bape gemar skit..sbb byk sgt fakta nk kena igt...tp spm dulu sejarah dapat 4.skang ni pun kalau g muzium ke atau tempat2 sejarah ratu org pertama habis dulu pusing sbb ngantuk.ehehe..

    ReplyDelete
  2. minat jugak sejarah... lagi minat kalau sejarah ratusan tahun dahulu.

    ReplyDelete
  3. owh..sejarah antara subjek yg acu tak minat...tapi cikgu sejarah acu suka...sebab ensem..hehehee

    ReplyDelete
  4. besarnya dam tu..sy minat jgk sejarah..tp kene tgk cikgu yg mngajar..heeeee

    ReplyDelete
  5. area putrajaya ke...menarik la pulak

    ReplyDelete
  6. aku pun tak paham apa yang nak di BERSIH kan...tapi mampu memporak perandakan keamanan

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...