In

Supor; Steamer with wok

sejak kuali yang dibeli kat Ikea dibuang aku macam tak keruan sebab takde kuali nak goreng2 bihun ke.nasi goreng ke...uh uh kenalah cari..

aku ingat nak beli dari Cosway..guna 3RP pastu bayar RM99. dapatla satu kuali dengan penutup kaca. tapi hot selling...tak dapatla aku membelinya. kemudian aku pun cubalah merayap2 di JJ, Carrefour, Giant..cari kuali. sementelahan pulak dalam minggu tu aku nak buat pot luck dengan My BFF's.

aku mula nak cari kuali je. tapi nak yang steel la kalu boleh. biar mahal sikit tahan lama. kuali Ikea aku berkarat. itu pasal aku buang..kecewa ok.nasib RM20 je aku beli time tu..cilakak hari tu pergi Ikea harga dia RM16 je, tapi takpe sebab aku tahu dia tak berkualiti..hahahaha..

maka semasa di Carrefour Ampang, aku pun jumpa kuali idaman aku. ada sale lagi..ah hati melonjak2 gembira...

kat Carrefour Wangsa Maju harga RM139.00 tau...dan ini adalah last kuali yang ada sale that day...

siap ada cara2 sebelum guna kuali..aku ikutkan jelah..aku pun ada kuali supor yang kecik comel untuk goreng telor or masak daging burger..
sampai la ni aku belum try periuk steam tu.nanti nak try buat puding karamel la...yummeh!

Related Articles

7 comments:

  1. wow periuk baru mesti masakan bertambah sedap..

    ReplyDelete
  2. kuali brand TEFAL adalah terbaek...aku baru ada 1 je nok...harga leh tahan tp kualiti bagus tak melekat...sukeeeeeee aku nk beli yg jenis grill..

    ReplyDelete
  3. okeh jugak kuali tu ek.. boleh stim bagai. carefour pun selalu sale tefal.. dolu2 dapat tangkap RM70 jek.

    ReplyDelete
  4. tefal bukan tanak beli tapi sebab aku da terlampau banyak sangat baca info pasal tefal dalam utusan pengguna dulu. katanya periuk tak lekat actually dia akan merosakkan makanan semasa kuali panas. dan brand dia sebut tefal. terusla aku bannhed sejak tahun 90an lagi...

    sekarang aku tak tahulah pulak..begiru juga dengan microwave

    ReplyDelete
  5. aku pun tengah nak usha bos aku periuk leper kat opis tu..
    nak buat masak lempeng cicah kuah durian..thehehe

    ReplyDelete
  6. betullah noks...kuali ikea aku pun berkarat jugak, dah ku baling ke tong sampah

    ReplyDelete
  7. memang karat. lepastu yang periuk2 3-in-1 tu pun cuci guna pencuci steel pun tak hilang rupa terbakor dia...dahle ikea..jgn belila....diorang tu bukan pembuat super kuali...cuma super sofa jek heheh

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...