In

Pantang; Potong Line

masa aku ke Ikea last week time nak ke mesin autopay kami jalan sambil bercakap2...sambil mata melilau dan keluarkan parking ticket. masa tu takde sesiapa pun yang beratur.. tinggal lagi nak masukkan tiket, datang seorang lelaki Melayu dengan selamba potong line kami, masukkan tiket dia dan bayar...sambil dia tunggu mesin tu bercakap2..zcat direct cakap

"inilah orang bodoh..dah nampak orang beratur masih lagi nak potong line"

sengajala dia cakap kuat2 kasi mamat tu dengar. aku pun sempat belek mamat tu dari belakang dia..pakai rantai leher..patutlah..aku ni memang kureng sikit dengan lelaki yang pakai perhiasan macam perempuan ni. lagi dia pun rendah je tapi bajet macho dan bestla dapat masukkan tiket parking dia sebelum kitorang...haiyyyyy..

lepas dia blah dia tertoleh2 jugak kat kitorang..tengokla kitorang weh....

kemudian dah habis bayar zcat masih bebel sebab dia geram sangat. aku ni pulak sabarkan dia aje...satu sejuk satu panas..bagusla sangatkan...hehehe..

kami parking kereta dekat je....semasa nak masuk dalam kereta aku terperasan yang rupanya mamat tu ikut kitorang dan macam mulut dia kumat-kamit tah maki tah hafal nombor kereta aku...ek eleh psiko betul...dalam pada tu aku takut jugak..yelah kereta aku punya,...buatnya..kan..kan...

tapi takde apa-apa pun... takdelah kami rasa kena tail dengan siapa2 malam tu..hish....

apa pun lain kali cubalah beradab yer.....geram jugak aku pun dengan mamat tu...heyyyyy..sampai sekarang aku teringat muka dia..kepala botak..badan kecik2 je..pakai rantai silver...hish...kawan sapelah tu ye..

Related Articles

12 comments:

  1. teruk toi manusia gtu..

    lau sy,sy dok ckp kuat2,xder adab!

    ReplyDelete
  2. panas hati diredakan dengan sabar...belakang maki2 gak..ahahahah

    ReplyDelete
  3. betullah xde adab lgsung...beratur jelah...krg ajar namnaya tu kan...

    ReplyDelete
  4. Saje la tu nk gertak2..
    xpe beb..len kali kalo dia usha2 ko lagi ko snap jek pix dia..
    pastu jerit "if anyting happen 2 me..we ave u pix!!" bru dia tau..

    ReplyDelete
  5. uiiihh...dari penampilan yg eri-chan cite..nampak cam gangster jer..sib baik ade yg temankan awak... bahaya tu...

    ReplyDelete
  6. saya pun hangin dengan orang kurang ajar cenggini. Kalau dengan drebar pompuan, saya selalu balas balik dengan berkurang ajar dengan dia.. Tapi kalo dengan drebar lelaki yang kurang ajar, terpaksa redho jeklah.. takut jugak kot2 dia polow.. dahlah kita drive sensorang... heeeeeeee..

    ReplyDelete
  7. klu aku pun memang kompom2 hangen....aku pun jenis panas jugak...kekekkeke sib baik xtemu jodoh dengan zcat..eh..eh.. :P

    ReplyDelete
  8. haku pun pantang...sesedap ko nak potong line...aku beratur..ko nak masuk line cilok...haiyaaa busuk nya olang..selalu jadi kat aku ni adalah org ca ya nun alif...aku sound je...

    ReplyDelete
  9. aku baca pun sekali terbengang sama..haha!

    getik tengok lelaki pakai rantai

    ReplyDelete
  10. Itulah spesis orang tak reti adap!

    Mujur dia faham pulak bila korang cakap Melayu.

    Kalu pakai pun tak ketahwan hala, perasaan dan respek orang pun dia tak tau apa makna.



    Sebal: Bahasa Indahnya ialah Kesal...!

    ReplyDelete
  11. zaman skang ni takut kan nk sound2 org sebarang.yelah buatnye dia apa2 kan kite kan sia2 je...nak taknak pendam je la..

    ReplyDelete
  12. dah memangnya yg potong line tu melayu. cuma takde adab jeeee..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...