In

Paip

kalau buka paip dapur, air slow motion mengalir, nak membasuh apa-apa pun jadi malas. nak tadah air masak air pun jadi geram. lagilah kalau nak membasuh benda yang perlukan air banyak dan laju.

aku memang tak mengadu. tapi khabarnya pihak sekolah telah melantik kontraktor untuk menukar paip2 ke rumah2 kuarters guru yang aku duduki. tak jadi guru tapi duduk rumah guru. semua orang pun ingat aku guru. tapi kalau ada yang bertanya aku cakap dengan jujur aku bukan guru...

masa2 ni kelajuan air sedehhhhhhhhhhh sangat.

tukar paip plastik hitam tu

habis pecah lantai depan rumah. nasib bukan rumah aku.
selepas dah tukar semua, air pun slow lagi ada. rupa2nya ada batu2 kecil tersangkut dalam pili dapur. haruslah pinjam wrench jiran. apa pun aku tak jadi plumber. tapi tengok orang buat2 kerja2 plumbing ni best gak. hehehehe. thanks zcat jadi plumber tak berbayar hari tu,

Related Articles

4 comments:

  1. Salam,
    Harap dah ok semua ... nanti tak mandi pulak !

    ReplyDelete
  2. baguslah tukar paip plastik hitam tu, lepas ni di jamin tak berkarat air...ek ko mandi tak ni babe!!!

    ReplyDelete
  3. camner leh masuk benda asing lak dalam paip tu..air penting beb

    ReplyDelete
  4. aku mandilah....masa diorang buat ni aku mandi berjimat cermat aje...hehehe...sekarang kalau boleh nak diri lama2 dibawah air pancut. heheeheh

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...