Tuesday, January 10, 2012

Restoran Salero Negori

sabtu sangat panas kan. plan asal nak keluar awal. nak breakfast, lunch..sama2. nak balik rumah masing2 awal sebab esoknya nak lari-jalan... tapi akhirnya jam 11 tengahari baru keluar rumah. sudahnya panas mahu la tempat ber- aircond aje.

sampai pun awal sangat. jadi tunggula dalam kereta sehingga pekerja membuka pintu pagar. dari jam 11:33 sampaila nak dekat jam 12:00 barulah nampak pagar dibuka.

kebosanan?


hakikatnya restoran ini terletak di Keramat. senang nak diingat di Jalan Dang Wangi. berdekatan stesen LRT Dang Wangi. tiba2 aku ternampak stesen itu aku teringat aku pernah lalui jalan itu di waktu malam. ah ya lagi satu klu ia berdekatan dengan Pejabat FELDA Jalan Gurney. sebelah kompleks Gurney yang menjadi gajah putih. entahla salah pengurusan kot. mesti pening nak bayar loan bank. - tiba2.

selepas parking di sebelah komples Gurney, kami masuk dan tunggu pula makanan sampai. makanan dimasak di Kelana Jaya. hebat. jauh tu.

bosan tunggu?

ini ialah pembesar suara pemain piring hitam

kipas antik

radio antik

feel like at home!

marah lagi sebab bosan tunggu?

ok dah tak marah sebab better check baki duit ada tak nak bayar makan2 ni karang

tembikai laici RM5.50, laici je RM3.00

begedel RM2.00 (yang pasti aku buat mesti banyak daging)

ikan salai RM6.00 seekor, gulai telor itik RM2.80, petai RM3.50

tempe RM3.50

terung goreng berlada RM3.50

ikan agak besar. sedap

ayam pop RM7.00 x 2 bahagian.  ini adalah makanan istimewa, jadi kena makan kat sini. tempat lain jual yang aku tahu di Indonesia seperti dinyatakan zcat la.
kami makan sehingga licin. sehinggakan ketika makanan sampai tu terus tak pandang lain dah. terus makan. orang sebelah yang discuss pasal architecture pun boleh pulak order makanan kesan tengok kami makan, perasan lagi diorang ni yang mula2 masuk restoran dan minum2 air diluar sambil open apple notebook. hahaha poyo jugak ye arkitek2 ni.

duduk luar panas. ini memang rumah asal-usulnya

yang kami pergi ni tidak dapat alamatnya. jadi silalah ke Jalan Dang Wangi ya.
  • Taman Tun Dr Ismail: No 42 & 42A, Lorong Rahim Kajai 14, 60000 Taman Tun Dr Ismail, Tel:  03 – 7710 8696 
  • Kelana Jaya: No 50B-1, Kelana Mall, Jalan SS6/14, Kelana Jaya,  Petaling Jaya,  47301, Selangor, Tel:  03-7804 7868 
  • Amcorp Mall: 247, 249, 251 & 253, Level 2, Amcorp Mall, 18 Persiaran Barat,  off Jalan Timur, 46050, Petaling Jaya, Selangor, Tel:  03-7956 6968   
  • Subang Jaya: No 139, Jalan SS15/5A, 47500 Subang Jaya, Selangor, Tel: 03 – 5632 5868
  • Kg Tunku : 54F Jalan SS1/22 Kg Tunku, 47300 Petaling Jaya, Selangor. Tel :  03 – 7873 5868 
Previous Post
Next Post

About Author

2 comments:

  1. bila terpandang rega laici tu baru teringat masa gi kl tahun lepas harga air laici dah sama harga jus kat jb.mmg terkejut gila sbb kat jb air laici still 1.50-2.00 :) jus pun still ade yg 2.00 gelas cmtu.kalau gelas bessssaaaaaarrrrrrrr punye rm5 :)

    ReplyDelete
  2. sedap ni ...masakan minang pedas wo...amcorp mall ada..malas pulak nak menapak tghari makan naik lrt...weekend tak terpikir pun nak makan sini

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.