Saturday, April 15, 2017

Buat Sushi Sendiri

Laki memang ada masakan kegemaran dia untuk dimasak dan dimakan oleh bini dan anak. Hari ni setelah lengkap alatan membuat sushi dia, maka dia pun masak..

Dari masak nasi kemudian dicampur dengan cuka sushi sampailah membuat sushi tu sendiri. Selepas siap buat semua tu dia siap basuh peralatan masak.. camner I tak sayang U kan... I kan sakit mata kalau orang memasak tak kemas dan cuci peralatan yang digunakan. Jangan sepahkan dapur I.. gitewww.

Untuk permulaan aku taruh gambar sushi dulu la. Peralatan dan bahan2 digunakan akan di upload kemudian. Ahaha...

Nah amikkk.. sedap je aku makan. Tapi laki tetap cakap nak beli salmon dan letak atas sushi tu. Yang ni cuma zucchini dan crabstick je..Jadilah..sedap je aku makan...


Kami memang suka makan sushi. Kalau dah start order tu yang ada salmon mentah tu la yang berpinggan2 di order. Now dah tahu buat kan boleh dijimatkan duit tu.

Sebelum tu laki juga masakkan bubur gandum. Ah dia masak memang sedap sangat hingga aku rasa ia layak dijual.

Aku pulak masak pisang goreng abu je...memang sedap pisang ni dan dikenakan pulak dengan teh tarik kaw kaw..

4 comments:

  1. ya allah bagosnya anis... ni dah start buat sushi, leh la taruk mcm2 dalam tu..ikut sokahati kita kannnnnn.. dapp2.. jihimat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang laki buat kita jangan jadi pakar...haha biar dia masak untuk kita..kekekek..

      Delete
  2. buat sendiri puas hati.. boleh letak banyak2 bahan.. tapi CT malas =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya buat sushi ni mudah je..nanti kita up la peralatan dia..takpun bila laki buat 2nd time. Hehehe..ada hati nak lagi.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Subscribe

Gadget

2013 - Samsung Galaxy S4
2012 - Samsung ES60
2012 - Panasonic Lumix DMC GX1
2012 - Panasonic Lumix DMC S1W
2012 - Olympus FE5040,X980
2010 - Nikon Coolpix S640
2010 - Blackberry Torch
2007 - Sony Ericsson W810i
2006 - Kodak EasyShare C360

2011 Registered

23rd September - Pink Ribbon Charity Walk
8th July - ntv7 feel good run
24th June - Standard Chartered KL Marathon
17th June - Team Malaysia Fan Run 2012
21st April - Energizer Night Race
11th March - Brooks Half Marathon
4th March - World Kidney Day Run
8th January - Multi Purpose Insurance Bhd Run

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011
Putrajaya

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011
Seri Pentas

2012 Registered

November 17 - penang bridge run
October 19 - bsn-putrajaya night run
July 7 - ntv7 feel good run

2013 Registered

27th November - Desa Park Run
13th November - Terry Fox Run Malaysia
29thOctober - KFC Walk For The Hunger
15th October - BSN-Putrajaya Night Run
3rd July - Feel Good Run