In Zcat San

Buat Sushi Sendiri

Laki memang ada masakan kegemaran dia untuk dimasak dan dimakan oleh bini dan anak. Hari ni setelah lengkap alatan membuat sushi dia, maka dia pun masak..

Dari masak nasi kemudian dicampur dengan cuka sushi sampailah membuat sushi tu sendiri. Selepas siap buat semua tu dia siap basuh peralatan masak.. camner I tak sayang U kan... I kan sakit mata kalau orang memasak tak kemas dan cuci peralatan yang digunakan. Jangan sepahkan dapur I.. gitewww.

Untuk permulaan aku taruh gambar sushi dulu la. Peralatan dan bahan2 digunakan akan di upload kemudian. Ahaha...

Nah amikkk.. sedap je aku makan. Tapi laki tetap cakap nak beli salmon dan letak atas sushi tu. Yang ni cuma zucchini dan crabstick je..Jadilah..sedap je aku makan...


Kami memang suka makan sushi. Kalau dah start order tu yang ada salmon mentah tu la yang berpinggan2 di order. Now dah tahu buat kan boleh dijimatkan duit tu.

Sebelum tu laki juga masakkan bubur gandum. Ah dia masak memang sedap sangat hingga aku rasa ia layak dijual.

Aku pulak masak pisang goreng abu je...memang sedap pisang ni dan dikenakan pulak dengan teh tarik kaw kaw..

Related Articles

4 comments:

  1. ya allah bagosnya anis... ni dah start buat sushi, leh la taruk mcm2 dalam tu..ikut sokahati kita kannnnnn.. dapp2.. jihimat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang laki buat kita jangan jadi pakar...haha biar dia masak untuk kita..kekekek..

      Delete
  2. buat sendiri puas hati.. boleh letak banyak2 bahan.. tapi CT malas =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya buat sushi ni mudah je..nanti kita up la peralatan dia..takpun bila laki buat 2nd time. Hehehe..ada hati nak lagi.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...