In Makan Luar

Bila Suami Tak Sihat

Takdelah usikan2 yang kadang2 buat geram, gelak dan tiba2 manja terlentok2. 🙈🙈🙊🙊

Kesian pulak menengoknya. Semalam pergi ambil ubat je dah kena RM113. Uhuhuhu mahalnya jumlah bil ubat sekarang.

Tapi bila weekend tetap nak dibawa kami keluar..jadi kami pergi The Sumbs, Shah Alam. Makan kat sana. Tapi sebelum sampai sana, laki siap hentikan kereta kat Bandoru Store yang terletak sebelum plaza tol Batu 3 tu, untuk kita shopping. Dia tak mahu masuk. Jaga Aqlan. Aqlan dulu kami pernah bawak masuk ermm selamba dia jalan2 nak masuk bilik persalinan yang guna langsir tu je..ha tak ke mak dia ni nak urut dada! Bagi yang tak tahu Bandoru ni jual barang bundle dari Jepun. Tapi ko tengok kan baju2 dia berkualiti. Bandoru is too much better for bundle la. Jadi sangkut jugak kan. Beli baju untuk aku dan seluar jeans anak. 4 helai semua RM60 je. Wah wah. Ni jimat gila..

Siap makan balik singgah Masjid An-Nur Temasya di Glenmarie. Masjid baru...so dekat area solat perempuan pun nasih belum ada langsir ke atau sewaktu dengannya. Yang bezakan cuma tiang strap tali yang biasa dilihat di panggung wayang. Hihi. Kemudian hujan turun punyalah lebat sehingga kasut basah lenjun. Nak balik rumah pun terlalu lebat jadi ke Giant untuk ke Cosway. Renew membership. Pastu balik rumahla..haha nak gelak juga ke Giant semata2 nak renew kad je. Nak beli barang selalu tak dapat buku. Dah berbulan2 tak dapat buku jadi tak tahu apa yang ada sale atau best. Tapi la ni dah takde pembelian 50% diskaun bila renew. Kata staf kat situ beli masa bulan harijadi ada diskaun khas. Pulak..


Beli warna2 selamat je. Biru gelap dan putih. Putih tu ada corak anchor. Tu yang nak beli juga walau lengan pendek. Pakai kat rumah je..kalau pakai kat luar kenalah pakai baju lain kat dalam..seluar jeans Aqlan aku suka kain lembut2. Pastu pinggang getah. Haha senang takyah pakai belt. Confirm tak lolos ke bawah sebab dia ni kurus.

Related Articles

4 comments:

  1. alahai...moga cepat sembuh la hendkanya...kadang2 bila tak sihat,duduk rumah pun tak boleh jugak,rasa makin sakit pulak...

    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh. kalau x sihat, sy suka makan bubur. pastu elak diri dari sentiasa baring. x mau la layan sakit kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musim tak sihat.. alhamdulillah anak tak demam selsema..😁

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Weekly Popular

Comments

Subscribe