Tuesday, April 18, 2017

Layan Bleach VII

Oh oh selain suka barang mekap Korea, barang menjahit Karysma, barang rumah Ikea dan kain berkualiti Spotlight, aku juga suka layan anime.

Aku dah layan anime Bleach sejak 10 tahun lepas. Siap ada copy lagi. Masih belum keluar kotak sejak pindah.


Dulu masa bujang layan streaming online berjam2 kasi habis aku punya data je. La ni aku dok rakam kat Animax Astro. Lantak boleh la skip2 iklan dan cepat2kan bila tang lagu.

Filler je dah 4 episod. Filler pun filler la aku tetap layan.

So siapa yang paling cool sekali dalam Bleach? Takkan budak rambut merah tu a.k.a. Kurosaki Ichigo. Masing2 ada karakter kan. Haha...

Byakuya tu handsome tapi dingin nak mampus.


Kenpachi pulak kalau dia berlawan memang power muka ganas siot..siap hujung rambut ada loceng. Ahahahaha..


Aku pun tak tahu mana karekter paling aku suka..kalau ikut umur 17 tahun aku suka Byakuya. Tapi kalau ikut keseronokan aku suka Kenpachi lagi. Haha..



11 comments:

  1. bleach ni saya layan dari sejak mula mula keluar.. bila dah kahwin tak sempat dah nak layan.. yang komik dah habis tau.. anime banyak sangat filler.. dah lost track siapa yg jahat.. byakuya mmg dingin gila..saya harap kurosaki dgn rukia lastnya..tapi kecewaaa...hahaha..


    alamak..spoiler alert..~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya awak ni spoil tau..tapi bila baca komen walau laki dah halang... hahahaha.. takat rukia dan ichigo tak jadi lagi bagus. Bukan Best pun Rukia tu..boring. dia tu tak power pun.

      Delete
  2. Saya sebenarnya jarang tengok tv. Waktu rehat saya ada tiga. Rehat pertama sebelah malam, itu saya tidur. Rehat ke dua waktu kenyang, saya tertidur. Rehat ke tiga semasa hujan, saya tarik selimut, apa lagi terus tidur.

    Thanks sharing. Kalau tak saya tak tau watak2 dia orang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. adam..kesimpulannya, tidur lg sedap dari makan..hahaa

      Delete
    2. My goodness i pun suka tidur time hujan..tengok selalu tengah2 malam..

      Delete
  3. tak reti nak layan cartoon mcm ni, tp adik yg no.3 tu setiap sudut ada komik mcm ni..gila2 minat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik aku minat citer anime apa tah..dia pun sibuk share link la apps la suruh tengok online. Malas laaaa...dulu2 lainlah

      Delete
  4. wow sukaa layan anime.. citer ni da lama kan.. CT rasa dedulu ada jugak tengok anime tapi layan yang macam Slam Dunk.. tapi skejap je.. x jadi fan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak minat slam dunk walau ada adik beli..komik layan gak..la ni komik baca online je. Dulu2 gagah cari di Sungei Wang

      Delete
  5. Ehhhh... Tk pernah layan kartun camni.. Hahaha.. Setakat detective conan je lya ni😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru 25 episod layan. Haha memang suka Bleach. Eh ni bukan dipanggil kartun. Ni anime orang dewasa.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Subscribe

Gadget

2013 - Samsung Galaxy S4
2012 - Samsung ES60
2012 - Panasonic Lumix DMC GX1
2012 - Panasonic Lumix DMC S1W
2012 - Olympus FE5040,X980
2010 - Nikon Coolpix S640
2010 - Blackberry Torch
2007 - Sony Ericsson W810i
2006 - Kodak EasyShare C360

2011 Registered

23rd September - Pink Ribbon Charity Walk
8th July - ntv7 feel good run
24th June - Standard Chartered KL Marathon
17th June - Team Malaysia Fan Run 2012
21st April - Energizer Night Race
11th March - Brooks Half Marathon
4th March - World Kidney Day Run
8th January - Multi Purpose Insurance Bhd Run

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011

ntv7 Feel Good Run 3rd July 2011
Putrajaya

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011

5km Fun Run BSN-Putrajaya 15th Oct 2011
Seri Pentas

2012 Registered

November 17 - penang bridge run
October 19 - bsn-putrajaya night run
July 7 - ntv7 feel good run

2013 Registered

27th November - Desa Park Run
13th November - Terry Fox Run Malaysia
29thOctober - KFC Walk For The Hunger
15th October - BSN-Putrajaya Night Run
3rd July - Feel Good Run