Tuesday, August 31, 2010

Waktu Berkira2

balik rumah, aku angkut sekali leno aku..kena update aku punya perbelanjaan..aiy hampir 2 thn tak update dlm excel..kat buku pun tulis ala2 malas...
ini buku log perbelanjaan aku..aku start tahun 2005. actually aku start log belanja aku sejak tahun 1987. aku pernah berenti..tapi mende ni mcm ketagih...aku nak gak rekod semua mende..takle stop..cuma kali ni bukunya proper sikit
aku tulis mcm ni ikut kelas2 la..ada F&B~foods & beverages, groceries, toiletries...semuala...cukup sebulan aku masuk dlm excel..tapi hazab seekali aku tgk sejak Jan 2009 aku tak masukkan..mmg lama la aku dok mengira kat meja dapur..kalau tunggu buat akt umah sewa aku, haramla sebab aku asik nak mengadap internet jek..kat kg takde, jadi sila buat keje tertunggak
dah upadate resit2 semua, aku buang. tapi ada gak aku simpan sebab nak buat perbezaan harga. especially groceries dgn toiletries la..ni wajib la aku beli tiap2 bulan..

kalau nak cepat aku shop kat Giant Ampg Point...takde barang aku pergi Bukit Indah or Aik Seng Supermarket kat area rumah..rajin kalu aku pergi Carrefour Ampang..paling jauh Mydin USJ. korg shopping mane? aku Tesco tak berkenan la..taktau nape..hahaha..
Previous Post
Next Post

About Author

5 comments:

  1. saya kalau nak dekat shoping mydin je :p
    kalau shoping kat giant / tesco dpt rebate, tp jauh sket aa :D

    ReplyDelete
  2. pergh...proper yer kamu eri..
    pasni nak try gak wat cam ginik..br tau kan belanjawan kita ari-ari...GOOD info neih....

    ReplyDelete
  3. I pun tak leh buang tebiat ni walaupun kekadang lapsed gak....tapi mmg kene buat ler habeh hobi soping manjang hehe

    ReplyDelete
  4. uit..rajinnye dia..tp mmg seharusnye pon kena rekod sume perbelanjaan ni..

    ReplyDelete
  5. still buat lagi log book sendiri...senang nak monitor xpenses yang kita belanja setiap bulan.
    beli benda2 yang perlu jer, jgn membazir.
    aku plak suka shopping dkt jj maluri...cube jugak tempat lain tapi tak sama best mcm dkt maluri tuhhh

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.