In

8-9th Ramadhan

ah mak kata nak makan nasi lemak..jadi aku dgn gembiranya masak untuk mak..aku ni bukan rajin masak ye...aku la paling "rajin" masak...kalau dulu2 masa arwah bapak ada, bila makanan dah terhidang bapak tanya sape masak ni? mak aku jwb, anak dara awak ni sambil tuding ibu jari kat aku...hehe...rajin la sgt kan...padahal semua mak buat.tak mintak tolong, mmg cari aku kat bawah jelah tgh main game ke tgk citer katun ke..mcm tu lah hari2..aish mmg buruk naa...ni la jadinya bila jadi anak perempuan bongsu..hihi...sila jgn ikut perangai buruk ini ya...

tapi once aku nak masak, mak akan sokong aku. apa bahan aku nak, mak akan cuba adakan. takde jintan? beli..nak masak kerutup? beli daging..nak buat begedil kentang abis? pergi kedai belikan...senang citer, mak menyokong apa saja aku nak buat..aku cuma perlu tunjukkan minat dan kerajinan je.

so inilah hasil nasi lemak 1 pot dgn santan 1 bungkus~dah siap perah beli kat Bukit Indah Supermarket.
aku guna beras Taj Mahal~Faiza tu, letak sikit halba..umphhh sedap...perasan kejap...dah pandai masak rupenya...
sambal ikan bilis~yg itam tu daging ok..tumpang bekas~nak jimat bekas hahaha...
telur Nutriplus kegemaran saya sebab warna telur kuning amat memikat...uhuhuhu~gila kuning; aku dikata penggemar telur yg tegar..haha
mestilah minum air F&N orange squash tu..suka..tingat zaman kecik2 dulu...air ni femes kat supermarket bykla jual..skrn mcm2 brand ade..

9th Ramadhan hanya makan otak2, puding strawberry & pulut panggang. mak pulak mesti makan taufu fa beliau. lepas maghrib nak cari yong tau fu kat pasar malam BBA tapi abang yg jual tu takde plak. kesian mak aku dah berhari2 dia teringin nak makan. tapi yg abg tu jual je dia nak. yang lain tanak. sudahnya beli apam balik dan benda2 lain.

today pun last day la mak aku makan buka pose dgn aku. esok mak nak balik kg dah abg aku hantar. tunggu next nuzul Quran lak mebi aku cabut balik kg lak..hehe..tingin beno nak mkn bubur lambuk mak..ada udang dan daging..aku suka sgt2...

Related Articles

5 comments:

  1. selepas ni, lebih baik masak sendiri kalau nak mkn nasi lemak...nasi lemak lain tak berlemak pun, sambal wat sakit perut jee

    ReplyDelete
  2. phewittttttttttt nak kawen ke..ahakssssss

    ReplyDelete
  3. aduii ni yang nak makan nasi lemak DIY ni hehe
    TAJ MAHAL tu PONNI TAJ MAHAL ker

    ReplyDelete
  4. mimy; aku mmg suka masak kalau ada yg tukang makan..sorg2 ni tak behla layan..nak kawen? ada yg sudikan kawen dgn aku yg gila2 kejap emosi kejap sengal..heheh

    Posh; yg sykt Faiza tu ler...i beli 1 kg nye paket..tu pun susah beno nak abis..harap mak dtg barula laju beras tu gerak..hehe

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...