In

4th Ramadhan

erm..hari sabtu mcm keje nak baring..tgk internet, pastu tdo..pastu sambung internet tapi blog takdenye nak update..takde citer dah...

nak buka pose..tak pose ..tapi mcm pose gak...erm..last2 mak ckp nak buka kat rumah abg Lut aku kat KD. jomla jam 615pm bertolak. uish laju..lengang je jalan best..

sampai KD jam 7pm. kak Ya dah siap masak2, aku lak duduk la tgk TV baca paper..hihi...kurang asam jek..bawak keropok je sebagai buah tgn..pastu siap bwk botol kosong 5litre nak top up air...rumah aku nye air paip aku tak lalu minum. selalu aku beli air mineral kat Giant. kalau tak bwk blk botol kosong amik air kat rumah mak..rumah diorg semua ada air tapisan..abg Lut aku pakai bio-aura..huhu..aku x mampu beli lgpun dok umah sewa jek.angkat 2 botol jelah..tak kose..berat...

so kak Ya sediakan kuew tiaw, ada mangga, bubur pulut hitam dari surau, ada samosa. erm byklak makanan. aku mkn kuew tiaw, mangga & samosa jek..pastu sebelum ke Kajang umah Kak Pa, kak Ya bagi aku makan puding karamel lagi..wah suke...aku masak dulu pun yg bagi resipi ann. skrg dok umah bujang ni takde periuk kukus..takle masak dah..huhu..
sila tgk jelah gambar ek..hehe

Related Articles

6 comments:

  1. perasan tak baru 4hari puasa dah ada lagu raya kat radio & shopping complex?

    ReplyDelete
  2. Hoho kantoi x pose! Meh jemput ke gombak lak makan sagu gula melaka..

    ReplyDelete
  3. ahah... suratan @ kebetulan.. neena pun ber-caremel hari nie! :D

    ReplyDelete
  4. wa...mknan di taja..he he he..untng org masakkan..tinggal nk ngap jer...

    ReplyDelete
  5. mr noble; i tak ke shopping complex. i pergi carrefour tadi takde lagu raya..keje kat dlm ampg point pun takde lagu raya..yg i tahu sogo pasang lagu raya sebelum puasa lagi..

    cg mas; sagu gula melaka? erm camner ek kuih tu..gombak dok celah mana?hehe

    neena; byk sungguh kebetulan anda..hihi..

    hanim; erm mmg best ditaja ni...hehe kena taja org gak nanti..

    ReplyDelete
  6. aku ade periuk kukus...moh kite buat caramel

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...