Thursday, August 5, 2010

Kekabu Punya Cerita

last time pergi Taiping, aku singgah kat tepi jalan Kamunting bila nampak ada org jual kekabu. excited nak beli nak buat bantal kekabu...belila sekilo kekabu dan tukang belanja ialah GPS. RM15..hikhik..

pastu peram kat rumah. pastu taktau bila nak start buat bantal. amik masa la jugak nak pergi beli kain utk jadikan sarung kekabu ni..elok2 plak keluar dgn GPS lepas2 pergi masjid besi & makan di Saba'. singgahle kat Putrajaya pergi Secret Recipe bagai..lepas tu nampak Kamdar terus masuk beli kain cotton kosong. aku pilihla kain kaler hijau lumut.

aku kan takde mesin jahit. satu hal pulak...pikir punya pikir aku letak kain aku ni kat umah mak angkat aku pulak. hahaha..kelakar betulla.tertangguh2 jek...last2 bila time aku keluar lagi sekali dgn GPS utk teman dia shopping, kemudian aku ke rumah mak angkat aku balik utk jahit sarung kekabu. potong semua yo-yo'oo jek, aku tertidur kepenatan dan kemengantukan, mak angkat aku yg tlg jahitkan..haha..lepas tu operasi menyumbat kekabu. jadi silalah jgn masukkan kekabu dlm rumah, sila buat luar rumah kata beliau.

aku pun menyepahkan porch beliau dgn kekabu lama aku. kekabu baru tak problem. bersin semuala bagaikan...setelah siap semua aku pun balik umah sewa. sekali tertinggal dah sarung bantal lama aku.

sudahnya bantal kekabu aku dah jadi 3. alkisah tak cukup kekabu pinjam sekilo kekabu dgn mak angkat, sampa la ni blom ganti2 lagi. dah mintak tlg GPS tlg belikan kat Mydin, tapi sampai skrg jugak aku tak amik kekabu tu dan hantar balik pada mak angkat aku..hahahahaaha..

aku ada 4 bijik bantal sekarang sebab sebijik beli kat Jusco. masa tu member sale gile2 harga sebijik RM10. bg mak guna kalau mak dtg tdo. bantal aku berbogel agak lama jugak sebab sarung bantal aku tertinggal umah mak angkat. last sunday aku tensen sudah aku pun beli sarung utk 4 bijik bantal terus.puas hati kat carrefour Ampang jek. 2 helai RM10.90.
 hijau kuning..haha...suke suke...
bantal JJ yg kaler putih, bantal hijau bantal kekabu kegemaranku...tak dpt bantal ni tidur tak bestla...
haha sekarang sudah bersarung setelah bebogel berminggu-minggu..
Previous Post
Next Post

About Author

2 comments:

  1. idakle cuma ni je kaler menarik...ada oren, coklat mcm kelam jek tgk...i suka kaler2 ceria..if ada light purple dn pink ke light blue ke amikla jugak..hehe

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.