In

1st Day Ramadhan 1431H

tahun ni 1st day puasa dgn mak...
special kejap rasa..

masa mula2 duduk bujang dulu, bgn sahur sendiri2, takde sape kejut...buka pose pun sendiri2..even ada housemate..sedih tau time tu duduk kat rumah kedai Bandar Baru Ampang...balik keje, pasa parking keta mesti pergi PaRam (pasar ramadhan) kat situ. sesak gakla...keta org, budak..semuala...

tahun ke-2 pose dok bujang dah pindah Bukit Indah. sama gak situasi tp lepas tu mak dtg nak teman aku pose, katanya kesian akt aku. org lain semua ada husband, family~merujuk pada adik-beradik aku la..aku kan bujang terlajak.

so tahun ni mak dah ckp awal2 nak pose dgn aku. jadi aku jemput mak dr Koyan. siap balik hari..haha excited. pastu semua plan2 cuti raya ke cuti weekend dah siap plan. anak2 mak yg lain ada yg jauh, ada yg dekat..tp ada family. mak kata pose sorg2 ni sedih..huhu..

titibe..semalam aku P pulak....mak kena pose sorg2..tapi aku masakla makan malam. ada lebih mak boleh mkn sahur. aku lak sahur jam 8 pagi..lapar gak weh.....tak mkn tau..bibir kering..pecah2 dahle haus nak minum kat pantry, bos lak konke pantry tu time lunch dgn kwn2 beliau makan2..apela..ingatla org lain pun P gak..kitorg ni subur2 tau..hahah~~

jadi hari ni aku masak spesel la sgt konon2..khas utk mak aku try..udang masak sambal!aku kenalah ckp kat sini gak..sedap dan pedas..huish..pas makan mcm ular sawo rasanye den hari ni..aku ni pangai kalau masak sendiri mkn byk..yelah membazir kan kalau buang2 baik aku abiskan..ada la beli 2 jenis kuih kat param tu..dahla..bg aku better masak. hehe..
saje aku besar2kan gambar udang masak sambal ni..haha~~ada lagi belen utk mak sahur kang...

Related Articles

4 comments:

  1. oi besar gambauuuuuuuuuuuu...merah berdarahhhhhh...opsssssssss

    ReplyDelete
  2. hahaha......takdela byk mcm lauk-pauk mak kau masak mi....

    ReplyDelete
  3. pe kate ko masak lagi untuk aku plak muahahahaha...aku sayang ko bile ko masakkan untuk aku

    ReplyDelete
  4. kenal pergi beli udang lagi..masalahnya aku masak ko bukan balik nok...camner...ko balik aku dah pengsan dlm bilik pun

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...