In

Bibir pecah2..kering dan berdarah

ah dulu masa bibir aku pecah2 sebab kekeringan akibat kesejukan dlm bilik office berair-cond aku rawat dgn lips balm bran Ego RM14.90..puas cari dkt Watson tak jumpa.. nak pergi Guardian mcm tak sempat dah. Brand tu mmg terbaikla setakat ni  bg aku. mmg puas hati pakai.

tapi sebab dah takde pilihan aku kenalah buat pemilihan balik..yg penting pastikan tiada paraben~bahan ni merosakkan kulit, kemungkinan besar secara perlahan2 dptla...itu yg aku dpt tahu pasal ni, terus aku cuba tutup mata jgn beli semua kosmetik yg ada perkataan paraben..susah gak sebab kebanyakan brg2 mmg ada mende ni..aku pun tak sure nape mesti ada..

last2 ni lah lips balm yg aku beli...
rasanya korg nampakla apa kebaikan lips balm ni..aku sebenarnya nampak tang spf30 tulah pasal beli..lagi satu tang for all seasons..haha..walaupun mesia ni iklim khatulistiwa..lembab dan panas kan..tp kalau dok dlm air-cond tu rasa mcm dok dlm freezer lak..sejuk ok.. so lebih baik pakai all the time. and then utk sensitive lips..ku ni whole bodt sensitive..salah pakai brand mulala..jadi mcm2....letih gakla nak kena cari yg sesuai bukan senang...so yg ni RM10.03 after discount. harga sebenar tak tau..
aku ni sebenarnya tanya2 gak org pakai lips balm tak ke terbatal pose ke sebab risau kan tibe2 lupa pergi jilat2 bibir..tapi diberitahu tak batal sebab bukan makan..kalau sape2 tahu tolong bgtahu la..aku pun pakai kat luar2 bibir ni takdela nak sapu sampai semua area mulut kan..nak pakai lipstik dgn lipgloss takdela..sah2 aku nye berperisa yg sedap2 tu..kang ada yg jilat bibir lebih2 lak sebab rasa mcm mkn coklat!..hehe

yg pasti aku pakai ada tujuan baik.sebab jika tak pakai..mmg komfem bibir aku kering, pecah pastu berdarah..tak tahan woooo....

Related Articles

4 comments:

  1. i tak tau pun pasal paraben tu sis...
    me blasah je pakai...
    tapi tang lip balm nie...
    lips i hanya leh trima nivea nye lip balm je...
    dah cuba yg lain...tak jalannnn...
    thx for the info pasal paraben tu...

    ReplyDelete
  2. paraben yer...nnti kalu sy beli apa2 lipstik sy tgk nama tu..xtau pun psl paraben..sy mmg xpakai lip balm..

    ReplyDelete
  3. I pun suker beli lip balm macam2 brand tapi pakai nyer entah hehe...

    Rasanye boleh tapi ala2 kadar jelah jgn ler bibir tu merah menyala hehe

    ReplyDelete
  4. actually paraben byk juga pada krim muka, cleanser juga..korg tgk2la..i kalau beli mmg berejam la belek ingredients semata2 nak elakkan SLS-sodium laureate sulfate (bahan pembuih dlm sabun mandi, syampu & cleanser)..tp mandi pakai syampu takde buih tak beh pulak..so pakai je..haha..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...