In

Buka Poser Kat Kg

Nuzul Quran jatuh Jumaat lepas..jadi pekerja kat Selangor bolehla cuti2 ya..aku pun sebab Isnin kena force leave..makanya 5 harila aku cuti....maka aku pun balik ke kg ketemu mak ku...lepas rindu dan waktu berbuka pose bersama...aish kalau nak ingat kenangan masa kecik, bykla nak citer..kang titis lak airmata bil citer pasal arwah bapak aku...hehe

lepas dah laundry aku pun drive balik kg, takdela jam pun...best je driving..masuk je Bentong sampai kg aku pun speed lupa daratan jap..haha 120km la....tapi sebab byk lori..........60-70km je ko..pengsan aku...lama tu dr Bentong sampai Raub..kira2 40km jugakla...nangis tak lepas aku berjaya potong 3 kenderan direct~termasuk 1 trailer pjg, last lak trailer, keta depan dah beam..mmg giler lajula aku speed..sori bro..wa tak tahan ikut keta lembab..lagi2la keta hebat bwk 70-80km..pengsan!

so apa menu Makcik Midah masak ek?..hehe org kg/kawan2 mak panggil mak camtula..actually nama mak sama dgn aku...cuma mak ada @ kes sakit masa kecik dulu.kan org dulu2 kalau sakit, diorg fikir nama tak ngan harus tukar nama..itu pasal IC ada@.

bubur lambuk~atas permintaan aku sejak awal pose
bawang goreng sebagai lauk
daun sup/bawang
ni le yg aku makan...aku mmg suka bubur lambuk mak masak...hehe
bubur pengat keledek~sagu byk sgt sampai pekat kuah dia..
kari daging lembu~anak buah aku bwk dr Kuala Medang~kes ada YB Jelai dtg buka pose, tumbang sekor lembu
kek buah coklat Mildura from Cosway
cempedak goreng jiran bagi
air oren..mcm biasa suka air oren jugakkk

aku mengulang makan bubur lambuk jek...taruh lak kari daging tadi..perghhh mmg sedapla...anak buah aku masak gotong royong dgn penduduk kg Kuala Medang tu..

Related Articles

3 comments:

  1. kari daging makan dengan nasi panas2...perhhhh

    ReplyDelete
  2. samalah aku pun suker bubur lambuk tp DIY or mak punya kalau luar nyer tak makan lain ler...bess nyer buka dgn familykan

    ReplyDelete
  3. tunggu tahun ni mak masak lagi..oh bilala yee..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...