In Aqlan Shah

Bila Anak Pun Nak Main Masak2, Kena Cuba Sabar Banyak2

Hari ni masak pasta Bolognese je. Sambil2 potong2 bawang tu Aqlan datang dan cakap roket..roket..yelahhhh...sambil2 tu tangan dia pegang botol Ribena.

Sekali aku toleh dah takde bekas minyak aku. Berdebarnya..jatuh ke? Aku memang tak guna minyak tu untuk masak pasta. Aku guna olive oil. Botolnya lagi berat dan jauh sikit aku letak dari permukaan kaunter. Terus aku cari Aqlan. Dia sedang elok dalam bilik menjahit/komputer.

Aku tengok mujur bekas minyak takde tumpah. Dan tangan dia masuk dalam tu? Rupa-rupanya dia buat benda alah ni...



Aku post pictures ke abah dia. Abahnya suruh bersabar..katanya anak tu nak belajar. Bukan sikit minyak tu. Minyak baru pulak tu.

Ermm sempat juga aku cubit dia. Geram ni..

Related Articles

7 comments:

  1. tu maksudnya sel2 otak sdg berhubung..
    mujur tak tumpah dah cukup baik kan, kalu tumpah lg fenin pala

    ReplyDelete
  2. Hihihi..
    Aqlan pun nak tolong masak ye sayang..
    Minda tgh bergabung tu Anies..
    Redha jer lah minyak tu..😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bekas minyak dia takde minyak..tu pasal dia ambil yang betul2 punya😂😂😂

      Delete
  3. Biarlah anak nak maik masak2. Nanti boleh tumpang makan.

    ReplyDelete
  4. From:

    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...