Wednesday, October 26, 2016

Nyonya Kari Ayam Permintaan Suami Dan Nasi Beriani Kegemaran Aqlan

Keluarkan ayam tapi tak tahu nak masak apa. Haha.

Belek2 resipi sambil tanya suami apa lauk sesuai untuk dimakan dengan nasi beriani. Dah lama tak masak guna beras extra panjang Kohinoor tu. Makin lama aku tengok makin menjadi2 pulak kutu beras ni.. siapa ada petua ha.?

Resipi Nyonya Kari ni aku ambil dari http://makanminumbest.blogspot.my/2016/06/kari-ayam-nyonya.html?m=1

Senang juga masaknya. Yang tak tahan bau tu satu rumah..

Nasi beriani pulak ikut je resipi belakang rempah beriani Adabi. Tapi takde gajus, daun ketumbar dan daun pudina. Asal boleh.

Jam 2 camtu kami dua beranak makan. Abah Aqlan makan malam karang la...hehe..dia nak pergi gym lagi lepas kerja..


Aqlan makan nasi je. Kari ni pedas...resipi korang pergilah kat link tadi yek..hihi.
Previous Post
Next Post

About Author

0 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.