In

Asam Pedas Melaka Ikan Cencaru Resipi Ikut Puan Suzie Jepun, Pedas Gila!

Dah berhari2 nak masak. Ikan cencaru asyik keluar masuk peti ais. Hari ni tercapai juga hasrat nak masak asam pedas Melaka. Kalau ikut resipi sebiji2 Suzie Jepun tu aku tak tahu apa rasa beza takde bunga kantan je.

Dan ya aku guna asam gelugor Kedah. Aku tak guna pes asam jawa...

So kalau nak resipi pergilah ke blog JepunMari..hehe

Pengsan aku makan..sedap tapi pedas gila..ke sebab cili ni...dia suruh bubuh sesenduk! Tu dah macam 250ml atau secawan cili kisar!..


Ya ampun kena letak kuah sikit je..aku dahla tak tahan pedas..tangan sampai pijar..

Related Articles

8 comments:

  1. salam bw..
    wow.. tentu sedap kan,.. lagi2 time musim hujan ni, jadi pemanas padan semulajadi.. he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...sakit perut 2 hari ok makan asam pedas dikala musim hujan ni...panas perut..pijar tangan..

      Delete
  2. hemoh..hemoh (nada ninja boy)
    aku tak pandai sgt masak asam pedas, tu pun tah ke berapa ratus kli cuba baru menjadi, ke syok sendiri, sendiri masak sendiri rasa sedap kah kaha..
    ang masak ni pun nampak sedap wehhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ek eleh buat2 malu pulak dia pandai masak.. lepas ni buat roti okay.

      Delete
  3. sedapnya...
    tp x pernah lg guna ikan cencaru buat asam pedas..blh try jugak nanti

    ReplyDelete
  4. kalau kuah tak byk setakat makan 2-3org xyah buh sampai sesenduk cili... mihmih. buh 2-3 sudu sudah. kalau dpt tumbukkan sikit lada hitam... baru meletop pom2.. btw sis..kalau ikan cecncaru, dibuang kulit dlu baru serap rasa for masakan berkuah, kalau goreng OK x yah buang kulit. tapi apa ada kisah ye dok? sendiri makan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya dah masuk kuali baru teringat nak buang. Memang tak dan lah..btw bagus jugak dia lock jadi ikan tu juicy je.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...