In

McD Prosperity Burger Campaign for 2011

aku peminat prosperity burger McD sejak zaman Uni. kiranya dah bertahun2la aku makan kan. kali pertama aku makan di McD sebelum ke Puduraya. aku pun tak ingat nama area itu. tapi memang marvelous. sejak itu setiap tahun aku pergi makan. menunggu setiap kali nak masuk perayaan tahun baru Cina. setahun hanya sekali memakan McD kegemaranku ini~baca dengan menyanyi ala2 lagu raya. 

tapi untuk kempen tahun 2011 aku kecewa. aku pergi makan Isnin lepas di APSC. dan aku rasanya kuahnya kering. kuah ke? yelah biasa aku beli daging burger itu macam wet je..ni macam tak cukup kuah je..lepas tu tak pedas. sebab aku cepat mengalir air mata kalau makan makanan pedas. ini langsung takde efek. lagi burger regular pun semakin kecil. tapi aku tak tahu jika outlet lain yang sediakan hidangan ini tak seperti di APSC. aku juga tak pasti jika hanya pada hari itu sahaja aku terkena. tapi memang kecewa!! sebab harga burger & ring potato sahaja dah hampir RM10 termasuk tax. belum masuk air lagi. huwaaaaaaaaaa....


keringkan? takde melimpah2 macam zaman2 lepas aku makan...aku teringat dulu2 aku mesti beli 2-3x...sekarang..hmmmmmmmmmmmmmmmm

Related Articles

7 comments:

  1. tp eri chan sy mkn mcd kat tmpat sy melimpah2 dia punya kuah...sedap n tmbah peda..sy pun mmg tunggu2 prosperity nie...

    ReplyDelete
  2. aku mmg tak tunggu prosperity burger..sbb daging nok..klu ayam dia pun pedas gilerrrrrrrrr...tak suka..pastu makan meleleh..ko suka meleleh ek...aku suka twister ngan air sprite oren tu je..bestt

    ReplyDelete
  3. erk! tahun neh aku takleh makan sbb tahun pertama pakai braces. uwaaaaaaa!

    ReplyDelete
  4. hanim; tulah nak pergi beli tempat lain

    mimy; rugi..aku tak suka ayam..aku suka beef jek

    jard; 2 thn la kau tak mkn...

    ReplyDelete
  5. Nampaknya bukanlah kawan2 sekerja Kak Azie saja yg komplen. Makin ramai yang sedar memang Prosperity tidak lagi makmur seperti dulu..

    Mujur Kak Azie kurang gemar burger. Pernah makan sekali, dah lama dulu. Sekarang tak lak tercari-cari sbb memang bukan pilihan.

    ReplyDelete
  6. waaaaaaaaaaaaaa prosperity....ai like.besok nak gi carik laa :)

    ReplyDelete
  7. belum ada peluang nak makan lagi tapi lepas ko kate mcam ni...ada perasaan lagilah aku?!!emmmmmm

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...