Wednesday, December 1, 2010

Sakit Pinggang dan Tertikam Diri Sendiri

sekarang hari2 pek barang. dah bersusun2 kat hall rumah tu. housemate faham takpe..kalau housemate tak faham mari aku bagitahu...aku nak pindah hari sabtu ni.  itu ikut perancangan.

dah berkotak2 barang siap di"seal". yang nak pakai lagi pun masih ada je dalam almari. baju2 yang tak dicuci pun masih ada...arghhhhhhhh tertekan.

basuh semua yang patut..simpan apa yang patut. tinggal apa yang nak diguna 2-3 hari ni. buang semua yang retak/rosak. sedekah mana yang rasa tak nak pakai.

sudahnya pinggang dah sakit sebab aku berdiri terlalu lama. berjam-jam. aku bukan jenis kemas duduk atas bangku. TV on tengok cerita tah apa2 tapi tak concentrate. tapi tadi dengar2 juga KES pasal Mona Fendey bunuh Datuk Mazlan. eeee dekat tak dekat dengan kampung aku je tempat kejadian tu. tahun 1993..dah lama kan. lepas itu tengok Bersamamu. cerita pasal orang2 pekak. mereka pergi sekolah dah belajar bercakap menggunakan isyarat tangan. lama2 mereka boleh bercakap tapi gagap. cikgu2 sekolah tu ada yang menangis bila anak2 murid dah boleh bercakap macam orang biasa yang gagapla. aku pun teremosi sekali.

kemudian basuh gunting dapur. masa nak keringkan gunting itulah aku tertikam lengan kecil aku..hehehe...huhuhuhu dah ada satu line cantik punya. esok mesti pedih. kemudian mulalah berparut. wawawawawa!!!!!
Previous Post
Next Post

About Author

5 comments:

  1. mak aiiii...camne leh gitu...
    i dengar pun terasa pedihnya...

    ReplyDelete
  2. alahaii...mcm mana leh jadik mcm tuh.....veranNgan erk....hihihihih

    takpa, takpa.....sapu ubat keyh....
    nak pindah umah baru erk..wah mesti bestkan

    ReplyDelete
  3. mimy; tak sengaja ok..ngeri aku..hari ni memang dah ada kesannya..

    hanim; tiba2 sedar rasa sakit je...

    rasp; mmg pedih...dah tak lawa lengan..

    nida; tak verangan...mebi terlebih2 nak buat keja..nganganganga

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.